seoslav Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Ma ktoś pomysł na usunięcie rys z panelu LCD a dokładniej tej najbardziej zewnętrznej warstwy? Podobno można polerować, ale to jest panel matowy, więc miałbym błyszczącą wypolerowaną plamę :/ Niestety monitor spory bo 24". Jak myślicie: czy taki przezroczysty plastik ze spalonego telewizora LCD dałby radę? Generalni mój monitor to panel MVA, więc zależy mi na kątach i dobrych kolorach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Ja bym spróbował wymienić tą warstwę - ale jeszcze tego nie robiłem, więc nie wiem jakie trudności można spotkać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seoslav Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Pierwsza trudność to na pewno trzeba by bardzo delikatnie rozebrać panel. Druga sprawa, to pewnie trzeby dociąć ta płytkę ochronna od TV bo idealnie pasować na pewno nie będzie. Troche roboty by z tym było, ale jesli sie opłata to bym sie tego podjął. Tylko czy ten plastik z TV nie ma jakichś drastycznie różnych właściwości? Bo chyba warstwę antyodblaskową raczej mają..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malot Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 wiem, że są preparaty do usuwania (a raczej maskowania) takich rys na panelach LCD, ja osobiście tego nie używałem, ale znam przypadek takiego zabiegu który skończył się pomyślnie. niestety nie pamiętam nazwy tamtego preparatu. Z pewnością zależy to od rodzaju i głębokości rysy. jak ona powstałą? dziewczyna przejechała paznokciem? kot skoczył na ekran? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seoslav Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 OK, poszukam tego preparatu do regeneracji. A co do samej rysy, to trafiłeś: dziewczyna :) - Poukładała moje stare płyty główne w stosik przed monitorem i któraś się zsuneła prosto na monitor i zrobiła głęboką i wąską rysę (jakby cięcie nożem) blaszką od któregoś portu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malot Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 a niech to, jak by to był kot to można by go jeszcze wyrzucić przez okno, a z dziewczyną to już nie będzie tak lekko :), powiedź jaką karę wymyśliłeś :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...