scooby14444 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 (edytowane) Napiecie powyżej 1,4V podobno dosyć szybko degraduje lub nawet zabija te procki... więc uważaj :wink: 990x chodzi prawie rok na 1.5V, a też w 32nm i nic się nie działo. Masz jakieś konkretne linki i i informacje co do degradacji SB? Edytowane 8 Stycznia 2012 przez scooby14444 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Wszędzie ta niedobra degradacja się czai! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 (edytowane) Napiecie powyżej 1,4V podobno dosyć szybko degraduje lub nawet zabija te procki... więc uważaj :wink: Wysokie V memek (czyt. 1.65V+) potrafilo ubic wczesne batche, wysokie V na CPU zabijajace/degradujace to loteria. Jeden ubije na defaulcie, drugi nie ubije na 1.6V :D Edytowane 9 Stycznia 2012 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Masz jakieś konkretne linki i i informacje co do degradacji SB? Takie rumorsy wyczytałem na XS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Sam miałem 2600K ktory się zdegradował, Robił 5,5 Ghz a pozniej ledwo 5 Ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 u mnie 2600k po wysokim oc ,popsuł się offset i z czasem potrzebował coraz więcej vcore do stabilnej pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Co najmniej pplowa tych niby objawow degradacji cpu to tak naprawde degradacja sekcji zasolania na plycie glownej . Od ponad 12 lat skladam pecety i kiedys na tanich mobasach to byla istna plaga , 3 miesiace z srednim oc na takich plytach i sekcje zasilania padaly jak muchy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Intel Core i7-3820 vs. Core i7-2700K and Core i7-3930K - X-bit labs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2012 Intel Sandy Bridge-E C2 stepping spotted | bit-tech.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 (edytowane) Czas na nowe doświadczenia :) Edytowane 25 Lutego 2012 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 (edytowane) teat pamięci: 4x4 Patriot 1600 8-9-8-24 1.65V poniżej 1.65V Już lubię tą płytę. Pamięci oczywiscie też. Edytowane 25 Lutego 2012 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 lepiej śmiga niż ud5? też się przymierzam do kupna x79 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 Ano lepiej. Mniej się grzeje - to jest najważniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 Six $200-$260 LGA 2011 Motherboards, Reviewed : Can LGA 2011 Be Made More Affordable? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chaostheory Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 (edytowane) 2500K? 2600K? IB? :lol2: @ down lysyn: Przypomnę co kiedyś napisałeś, bo specjalnie tego szukałem. "Nie bede czekał. 2600K wypada lepiej w markach jiz 980. A ja lubie marki. " Jak lubisz marki to dostałeś szkrina. A teraz powiedz co za low endzik tam masz, że tak boli ten szkrin :) Edytowane 29 Lutego 2012 przez chaostheory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 I co tu pokazales? 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 A tam chaos spinasz się. Imho pokazałeś żałosne 6,7k na high end'owym procku i 580'tce. Oczywiście wynik physics niezły, ale u siebie na totalnym budżetowym pc mam w tym marku mam 7,3k (physics nieco ponad 11,3k przy 4,9GHz), więc popuść zwieracze, bo jeszcze hemoroidów się nabawisz :lol: pzdr 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chaostheory Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 (edytowane) Nie masz pojęcia o rzeczy. Wynik physics właśnie jest zaniżony. Ponadto tu nie chodzi o wynik, bo ja się w 3d marki nie bawię, tylko o możliwości procka. To normalny system do codziennego użytku i do pracy, sporo syfu, normalnie działające w tle usługi i programy typu antywirus, a nie żaden OS z wyciętym milionem usług tylko do uruchamiania 3dm. I wszystko oprócz procka leci na standardowych taktach. PS. Jak masz taką wielką potrzebę to pożyczę system do 3d marków od GFoyle'a i wciągnę ten Twój "budżetowy" komputer nosem. Tylko czy jesteś pewny, że tego właśnie chcesz? :lol: Edytowane 1 Marca 2012 przez chaostheory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 Nie masz pojęcia o rzeczy. Wynik physics właśnie jest zaniżony. Ponadto tu nie chodzi o wynik, bo ja się w 3d marki nie bawię, tylko o możliwości procka. To normalny system do codziennego użytku i do pracy, sporo syfu, normalnie działające w tle usługi i programy typu antywirus, a nie żaden OS z wyciętym milionem usług tylko do uruchamiania 3dm. I wszystko oprócz procka leci na standardowych taktach. PS. Jak masz taką wielką potrzebę to pożyczę system do 3d marków od GFoyle'a i wciągnę ten Twój "budżetowy" komputer nosem. Tylko czy jesteś pewny, że tego właśnie chcesz? :lol: to proszę zrób to, pokaż ile jesteś wstanie wyciągnąć. platforma raz droższa od 1155 a wydajność niewiele większa, proszę pokaż ile jesteś wstanie wyciągnąć w tym głupim 3dmarku, 2011 na tą chwilę jest kompletnie nie opłacalną inwestycją, chyba ,że ktoś potrzebuje 6rdzeni do obróbki grafiki albo do programów które to wykorzystają i w nich różnica między 2011 a 1155 jest widoczna i na tym oczywiście zarabia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 (edytowane) 2500K? 2600K? IB? :lol2: @ down lysyn: Przypomnę co kiedyś napisałeś, bo specjalnie tego szukałem. "Nie bede czekał. 2600K wypada lepiej w markach jiz 980. A ja lubie marki. " Jak lubisz marki to dostałeś szkrina. A teraz powiedz co za low endzik tam masz, że tak boli ten szkrin :) Mnie boli? To mój wynik na 580 i na starych sterach + kiepsko podkrecony procek: http://www.fotoload.pl/index.php?id=f91c8b14420be77de7e895003e13c438442 Niedługo wyjdzie IB i juz kase zbieram na niego - wtedy zobaczymy. Edytowane 1 Marca 2012 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chaostheory Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 (edytowane) Nadal nie zrozumiałeś co napisałem w poprzednim poście prawda? Wynik masz wyższy, bo podkręciłeś grafikę :) to proszę zrób to, pokaż ile jesteś wstanie wyciągnąć. platforma raz droższa od 1155 a wydajność niewiele większa, proszę pokaż ile jesteś wstanie wyciągnąć w tym głupim 3dmarku, 2011 na tą chwilę jest kompletnie nie opłacalną inwestycją, chyba ,że ktoś potrzebuje 6rdzeni do obróbki grafiki albo do programów które to wykorzystają i w nich różnica między 2011 a 1155 jest widoczna i na tym oczywiście zarabia Ty też nie rozumiesz. Odpalę ten sam konfig na systemie do benchów, problem jest tylko taki, że nadal nie będzie chciało mi się podkręcać grafiki i "wyciskać" wyniku, bo ja się w 3d marki nie bawię. Platforma jest dwa razy droższa, bo jest high-endowa i w tej chwili najwydajniesza, a to co najwydajniejsze zawsze jest drogie. To całkiem jak z SSD. Ostatnio czytałem taki fajny komentarz: "Honestly lets face it. The SSD haters don't really hate the drive, they hate the price. This comparison isn't about price its about performance. SSD's out-perform HDD's. Accept it. Next video." Zamień teraz "SSD" na "S2011", a "HDD" na "S1155". Zaczynasz kumać? Nie hejtujesz platformy, hejtujesz cenę, bo nie jest przystępna. Bo jakby była przystępna to co drugi człowiek miałby s2011 w sygnie. W pewnym dużym sklepie komputerowym w Krakowie, dziennie wychodzi 30 zestawów 2500K i 20 zestawów 2600K. 3930K/3960X wychodzi raz na tydzień. Platforma zdecydowanie nie dla ciułaczy. Mi tam pasuje, że jest dwa razy droższa i najwydajniejsza, bo o to właśnie chodzi - lubię jak słupek w kompresji h264 pomyka od 0 do 100 % w bardzo krótkim czasie :> @ down: Jak procek jest kiepski do marków, a się w nie bawisz, to go ubij i następny. Znam takich co przerzucają po 50 sztuk, byleby dorwać tego "upragnionego". A jak kogoś to męczy to za nieco ponad 1000 ojro można złożyć zamówienie na procka robiącego dokładnie tyle ile sobie wymarzysz (w granicach rozsądku). PS. IT'S TOP SECRET. Yet. Edytowane 1 Marca 2012 przez chaostheory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 (edytowane) To powinienes pokazac jakiegos screena z super wynikiem. Twój procek jest super tego nikt nie neguje. Moj ( w chwili obecnej 2500K) jest kiepski do markow. Ale mysle ze IB bedzie ok. PS. Kiespki do markow bo miałem ostatnio platforme ekonomiczna. Ale spowrotem wracam do lepszych rozwiązań. PS. A jakie masz komponenty w nowym super kompie? Edytowane 1 Marca 2012 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 (edytowane) Nadal nie zrozumiałeś co napisałem w poprzednim poście prawda? Wynik masz wyższy, bo podkręciłeś grafikę :) Ty też nie rozumiesz. Odpalę ten sam konfig na systemie do benchów, problem jest tylko taki, że nadal nie będzie chciało mi się podkręcać grafiki i "wyciskać" wyniku, bo ja się w 3d marki nie bawię. Platforma jest dwa razy droższa, bo jest high-endowa i w tej chwili najwydajniesza, a to co najwydajniejsze zawsze jest drogie. To całkiem jak z SSD. Ostatnio czytałem taki fajny komentarz: "Honestly lets face it. The SSD haters don't really hate the drive, they hate the price. This comparison isn't about price its about performance. SSD's out-perform HDD's. Accept it. Next video." Zamień teraz "SSD" na "S2011", a "HDD" na "S1155". Zaczynasz kumać? Nie hejtujesz platformy, hejtujesz cenę, bo nie jest przystępna. Bo jakby była przystępna to co drugi człowiek miałby s2011 w sygnie. W pewnym dużym sklepie komputerowym w Krakowie, dziennie wychodzi 30 zestawów 2500K i 20 zestawów 2600K. 3930K/3960X wychodzi raz na tydzień. Platforma zdecydowanie nie dla ciułaczy. Mi tam pasuje, że jest dwa razy droższa i najwydajniejsza, bo o to właśnie chodzi - lubię jak słupek w kompresji h264 pomyka od 0 do 100 % w bardzo krótkim czasie :> @ down: Jak procek jest kiepski do marków, a się w nie bawisz, to go ubij i następny. Znam takich co przerzucają po 50 sztuk, byleby dorwać tego "upragnionego". A jak kogoś to męczy to za nieco ponad 1000 ojro można złożyć zamówienie na procka robiącego dokładnie tyle ile sobie wymarzysz (w granicach rozsądku). PS. IT'S TOP SECRET. Yet. oczywiście 2011 jest wydajniejsza ,ALE NIE WARTA TEJ CENY, tzn. nie jest aż tak wydajniejsza od 1155 aby za nią tyle płacić, Edytowane 1 Marca 2012 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 Porównanie z SSD również nietrafione, bo SSD urywa łeb przy samej [gluteus maximus] w porównaniu z HDD, a tutaj jest wzrost, ale cena nieadekwatna do wzrostu wydajności. W sumie zawsze tak było, że za ekstra wydajność trzeba dość słono zapłacić i tutaj mamy potwierdzenie tej tezy :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 Dlatego czekamy na IB, ktory ponoc rewelacyjnie sie kreci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 (edytowane) Dlatego czekamy na IB, ktory ponoc rewelacyjnie sie kreci. Czekamy, czekamy ................. 2011 też testujemy. R4F to całkiem fajna płyta. niestety widzę, że od czasów X58 ASUS nie poradził sobie z DUAL-bootami. Wystarczy odłączyć płytę od zasilania i na starcie dual-boot. ErP też niestaety powoduje dual-booty. Płyta marnie wstaje po nieudanym OC pamięci. Zwkle CLEAR CMOS. Testy trwają. Edytowane 2 Marca 2012 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 (edytowane) Platforma zdecydowanie nie dla ciułaczy. Mi tam pasuje, że jest dwa razy droższa i najwydajniejsza, bo o to właśnie chodzi - lubię jak słupek w kompresji h264 pomyka od 0 do 100 % w bardzo krótkim czasie :> Tak tak juz to slyszelismy, jaki jestes debesciak i tylko najdrozsze procki kupujesz a reszta sie nie liczy. Jak mozna byc tak pustym - ja pier.....e Edytowane 2 Marca 2012 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 Daj spokój Black przecież to prowokacja* w najczystszej postaci :wink: *przecież nikt o zdrowych zmysłach nie będzie pieprzył takich głupot (tu akurat odwołanie do słynnej dysputy o siłowni) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 mój procek - raczej przeciętniak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 Ojej... 'Użytkownika' mniej. 6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...