Pan_Borowik Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 (edytowane) Hej, mam okazję wziąć Quada Q6600 (nic mocniejszego na moją płytę nie wejdzie) i GF460GTX 1024MB za ~800zł. I teraz pytanie, czy warto? Czy Q6600 nie będzie hamować tej karty? Nie gram dużo w wymagające gry, ale MW3 już trzeba okrajać z opcji graficznych żeby było znośnie. W innych przypadkach po prostu mnie wkurza 25kl/s przy okrojonych detalach. Do tego Diablo III coraz bliżej, a w to pogram z pewnością. Czy różnica w wydajności będzie zauważalna i co ważniejsze, warta tych ośmiu stówek? Edytowane 14 Listopada 2011 przez boroveeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Moim zdaniem wymiana opłacalna. Cena mogłaby być niższa. 800zl daje jakieś 350 za cepa i 450 za grafikę. Jeśli jednak jest dobrego żródła, może gwarancja na grafikę? Jakiego producenta grafika? Cpu w jakiej rev, podatne na oc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 (edytowane) Moim zdaniem wymiana opłacalna. Cena mogłaby być niższa. 800zl daje jakieś 350 za cepa i 450 za grafikę. Jeśli jednak jest dobrego żródła, może gwarancja na grafikę? Jakiego producenta grafika? Cpu w jakiej rev, podatne na oc? Karta Palit'a, bo taka ma rozstaw otworów jak mój 8800GT, więc WC będzie pasować - to był główny motywator do zastanowienia się nad zakupem. Procesor SLACR - nie mam pojęcia jak się kręci. Rozumiem, że przy Quadzie Q6600 GTX460 nie będzie się nudził? Edytowane 15 Listopada 2011 przez boroveeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...