prown Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Witam, od niedawna jestem posiadaczem samsunga rc510 (specyfikacja), laptop do niedawna sprawował się bez zarzutu, natomiast problem pojawił się w chwili gdy kilka dni temu chciałem sprawdzić jak radzi sobie z grami. Na pierwszy ogień poszedł portal - instalacja przebiegła bez problemu, natomiast już w menu gry moim oczom ukazała się znaczna ilość artefaktów, pomyślałem że może komputer nie przełączył się jeszcze z karty intelowskiej na nvidii, odpalam pierwszy poziom, mijają kilka sekund i wszystko wisi w głośnikach słyszę tylko kawałek zapętlonej muzyki z gry. Zamykam proces, ponownie uruchamiam grę, tym razem od razu udaję się do menu włączam najniższe możliwe opcje graficzne wciskam zastosuj.. i to samo. Po ponownym włączeniu gry artefakty w menu dalej obecne i gra po paru sekundach oczywiście się zawiesza. Testowałem już starsze/nowsze wersje sterowników - żadnej różnicy Jeśli chodzi o inne tytuły - quake live, gta sa działają bez problemu. Moje pytanie jest następujące: czy jest to w ogóle do naprawienia, czy to problem sprzętowy z karta graficzną i bez serwisu się nie obejdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Czy problem występuje tylko w jednej grze czy w innych też? W readme niektórych jest wyraznie napisane że moga wystąpić problemy na kartach mobilnych. Potestuj kilkoma benchmarkami typu 3dmark, sprawdz na innych grach. Jeżeli problem występuje na większości to wynika on z usterki sprzętowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KombinezonMario Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 Dobrze, że kupiłem troszke starszy model ostatnio i nie muszę się martwić o kartę graficzną, bo jej "nie ma" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...