Skocz do zawartości
prown

Samsung rc510 karta graficzna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od niedawna jestem posiadaczem samsunga rc510 (specyfikacja), laptop do niedawna sprawował się bez zarzutu, natomiast problem pojawił się w chwili gdy kilka dni temu chciałem sprawdzić jak radzi sobie z grami.

Na pierwszy ogień poszedł portal - instalacja przebiegła bez problemu, natomiast już w menu gry moim oczom ukazała się znaczna ilość artefaktów, pomyślałem że może komputer nie przełączył się jeszcze z karty intelowskiej na nvidii, odpalam pierwszy poziom, mijają kilka sekund i wszystko wisi w głośnikach słyszę tylko kawałek zapętlonej muzyki z gry. Zamykam proces, ponownie uruchamiam grę, tym razem od razu udaję się do menu włączam najniższe możliwe opcje graficzne wciskam zastosuj.. i to samo. Po ponownym włączeniu gry artefakty w menu dalej obecne i gra po paru sekundach oczywiście się zawiesza.

Testowałem już starsze/nowsze wersje sterowników - żadnej różnicy

Jeśli chodzi o inne tytuły - quake live, gta sa działają bez problemu.

Moje pytanie jest następujące: czy jest to w ogóle do naprawienia, czy to problem sprzętowy z karta graficzną i bez serwisu się nie obejdzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy problem występuje tylko w jednej grze czy w innych też? W readme niektórych jest wyraznie napisane że moga wystąpić problemy na kartach mobilnych.

Potestuj kilkoma benchmarkami typu 3dmark, sprawdz na innych grach. Jeżeli problem występuje na większości to wynika on z usterki sprzętowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi