Skocz do zawartości
jacubus

athlonxp 1800+ jak podkręcić ???

Rekomendowane odpowiedzi

Mam athlona 1800xp+ plyte Msi KT3V DDR 333 i chcialbym cos z nim zrobić. Wiem że można jakoś przez bios i przez cięcie mostków na procku ale nie mam pojęcie jak i gdzie???

Podkręciłem szyne ale przy 150 mi sie wiesza windows i nie wiem czy musze go naciąć i odblokować czy co??

Błagam o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli masz Palomino:

przeczytaj w dziale FAQ jak odblokować mnożnik.

Jeżeli masz Thoroughbreda:

przeczytaj w dziale FAQ jak odblokować wyższe mnożniki.

Nie wiem, czy Twoja płyta ma dzielnik 1/5- jeżeli ma: podnieś napięcie i ustaw FSB na 166MHz (jeżeli oczywista przy tej częstotliwości włącza się 1/5).

Jak że to Twój pierwszy raz nie będę pisał jak moi doświadczeni przedmówcy "SZUKAJ". Zasugeruję to jednak :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdaje sie ze na tej samej stronie z postami jest temat "Jak podkrecic AXP 2000+" gdzie wykazalem sie cierpliwoscia by takeimu samemu poczatkujacemu leniowi to opisac krok po kroczku :evil: :evil: :evil: rozejrzyj sie najpierw a nei marnuj ludzkiego czasu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie,Slow down! Chłopak się jeszcze masakrycznie zniechęci i coś rzeczywiście skopie. Pierwszy post, może nawet nie wiedział, ze istnieje opcja SZUKAJ, a co dopiero o tym ,ze ten temat to pierwsze słowo do draki.

Rada dla Ciebie kolego, poszukaj informacji o mnożniku PCI 1/5 i 1/6 na tej płycie i sposobów kręcenia Athlonów XP B0. A jak już będziesz kompletnie zdołowany to wtedy wal posta Z KONKRETNYM ZAPYTANIEM DO KONKRETNEGO SZCZEGÓŁOWEGO PROBLEMU. Amen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...