Skocz do zawartości
Fanatik

19" LED do gier - tanio a dobrze

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję w miarę solidnych 19 cali 1366x768 (czy też raczej 18,5) z DVI pod Athlona 64 5600+ z grafą Radeon 6670. Procek jak wiadomo już wysłużony, gram narazie na 1024x768 więc nie chcę kupować 20 cali czy więcej i męczyć się z obniżaniem detali w grach - przy 1366x768 dużego spadku FPS raczej nie będzie. Do innych zastosowań mam TV LCD 26 cali i przez HDMI-HDMI idzie nieraz w coś pograć, także naprawdę większego mi nie potrzeba.

Kwota jak widać ograniczona, większa nie wchodzi w grę póki co. Zdaje sobie sprawę ze słabości monitorów za taką sumę, dlatego też poszukuję czegoś najbardziej opłacalnego po tej cenie. Zależy mi na oszczędzaniu energii, więc raczej LEDówka. Mniej ważną kwestią (ale równie ważną) jest to, aby monitor był dosyć świeży, a nie na przykład z 2008r. Najlepiej od 2010 w górę. Wybrałem już wstępnie 3 modele i prosiłbym Was o pomoc (z konkretnym wyjaśnieniem a nie: "wybrałbym to" - tak to może mi i moja babcia pomóc), ewentualnie o inne propozycje:

1. Philips 191EL2SB

AREST.pl Sklep Komputerowy Wrocław

http://download.p4c...._00_pss_aen.pdf

Tylko 14W zżera, najmniej z wybranych 3 opcji. Możliwe, że zakupiony monitor będzie stał tuż pod ścianą, a tutaj pisze w komentach, że poprzez poziomie umiejscowienie złącz nie da się go dosunąć kompletnie do ściany. Ile cm taki kabel DVI może wystawać? Monitor posiada lampy WLED - różnią się jakoś jakościowo od zwykłych czy są po prostu bardziej energooszczędne?

2. BenQ V920

http://www.net-s.pl/...s-D-Sub-DVI&w=c

Niba najcieńszy na świecie, nagroda IF Design Award 2010, ale w testach wypada dosyć średnio (oceny 60-70%). Ponoć w grach wyścigowych typu DiRT 2 wyraźniejsze kolory przy szybkiej jeździe potrafią lekko zmieszać się ze sobą, ale nie jest to duża niedogodność. Również poziome położenie wejść D-Sub/DVI. Także lampy WLED.

3. LG W1943TS-PF

http://www.skapiec.p.../12/comp/923902

Monitor, o którym wiem najmniej, zarazem najdroższy. Na mały plus - jedynie w nim pionowo położone są wejścia DVI/D-Sub. Technologia f-Engine - nie mam pojęcia, czy coś to w praktyce daje. Rok produkcji chyba 2010.

Póki co tyle, ciężko w ogóle znaleźć 19 cali z DVI po takich cenach. Aha, dobry system gwarancyjny także mile widziany.

Co z tego zestawu wydaje się być najbardziej opłacalne? Co można tutaj by jeszcze dorzucić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi