BorysVasiliev Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Witam, Potrzebuje w sumie listwy, ale w sumie popatrzyłem, że może skusiłbym się na UPSa. Znalazłem coś takiego : APC BE700G Back-UPS ES 700VA GREEN,kurier 24h, HIT (1912462138) - Aukcje internetowe Allegro Czy to wystarczy do mojego sprzętu? Listwę miałem kupić do 80 zł, więc w sumie 300 zł dokładam ale czy warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 (edytowane) Warto, listwa nie zabezpieczy Cię przed wszystkimi usterkami sieci np. jeśli masz źle zamontowane bezpieczniki różnicowe. Nie uchroni Cię też przed uszkodzeniami dysków czy systemu plików,podczas awarii sieci. Dyski SSD, głównie te z mocną kompresją w kontrolerach, mocno cierpią przy wyłączeniach napięcia. Jeśli nie mieszkasz np. śląsku, gdzie praktycznie nie ma zaników w sieci, to oczywiście sens zakupu UPSa jest mniejszy. Edytowane 15 Listopada 2011 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 Czyli sens zakupu jest. Teraz kwestia w co celować. Czy ten APC będzie wystarczający do tego typu zastosowań? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...