Skocz do zawartości
finalcell

Napięcia celka

Rekomendowane odpowiedzi

Wybaczcie szukałem ale nie znalazłem (ale pewnie jest)

Chce podnieść napięcie na swoim celku 466 aby poszedł na 700 czyli FSB 100 bo teraz jedzie na 525 i standardowym (2.05) myślice że sie uda żeby poszedł albo go przepalić (bylo że jak pracuje na większym napięciu chodzi na nirzszym napięciu) to by obeszło się bez radiatora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mojej matki w biurowym sprzecie idzie taki bez podnoszenia napiecia na FSB 95mhz ale sie wiesza w windowsie i na plycie BM6 (proc pionowo na przejsciowce :( ), z obudowa AT z pionowym zasilaczem ktory praktycznie robi zamkniety obieg powietrza miedzy nim a procem :(

Nie chce mi sie bawic ale podejrzewam, ze przy lepszej cyrkulacji powietrza i podniesieniu napiecia spokojnie przekroczylbym 700 mhz albo conajmniej wyrownal 700 mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(bylo że jak pracuje na większym napięciu chodzi na nirzszym napięciu) to by obeszło się bez radiatora

to zdanie jest odlotowe. powieszę na ścianie i będę próbował zrozumieć przez kolejny miesiąc. jak mi się uda to powiedzą w telewizji. :lol:

nie wiem jak się kręcą C 466 ale nie podejrzewam ich o rewelacyjne wyniki jak C 300 i 333.

co najwyżej podnieś magistralę na 75 MHz bo na 83 MHz dysk możesz zjarać. mi maxtor 6GB pomykał ale zawsze jest ryzyko. na 75 na pewno pójdzie ładnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mojej matki w biurowym sprzecie idzie taki bez podnoszenia napiecia na FSB 95mhz ale sie wiesza w windowsie i na plycie BM6 (proc pionowo na przejsciowce :( ), z obudowa AT z pionowym zasilaczem ktory praktycznie robi zamkniety obieg powietrza miedzy nim a procem :(

Nie chce mi sie bawic ale podejrzewam, ze przy lepszej cyrkulacji powietrza i podniesieniu napiecia spokojnie przekroczylbym 700 mhz albo conajmniej wyrownal 700 mhz

Fajnie, to moze ja swoje puszcze Celki puszcze na 133 FSB i bede mial 200% mocy procesora. :wink: Z 366 na 733 Mhz, to by bylo cos. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam_sung dlaczego nie krecisz procka na 600 Mhz? U mnie idzie w miare bez problemow ale jak tylko jeden procek jest wlozony. Z dwoma prockami na 600 Mhz chyba sobie BX nie radzi. :wink: Tzn. dziala ale niezbyt stabilnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz na przelotce to możesz zamalowac styki i dobrać 2,2 lub 2,4V. poszukaj w necie to znajdziesz które. ja mam soft menu hmehme.

od razu Cię załamię- celki 466 bardzo rzadko chodzą na fsb 100 :!:

mój 433 nawet z 2,8V nie chciał :( ,więc zmieniłem proca na 400 i heja na 103 przy 2,2V. mój rekord fsb 110 i windows załadowany,ale na wc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam_sung dlaczego nie krecisz procka na 600 Mhz? U mnie idzie w miare bez problemow ale jak tylko jeden procek jest wlozony. Z dwoma prockami na 600 Mhz chyba sobie BX nie radzi.  :wink: Tzn. dziala ale niezbyt stabilnie.

wiesz dawno bym to zrobil

ale nr1:dostepne fsb powyrzej 100 to 103 112 124 ... a przy 112 system nie wstaje

ale nr2: nie mam pieprz.onej regulacji napiecia bo plyta stara..

a chyba jescze sie cos znajdzie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wlasnie co do celeronow czy wszystkie mendocino moga pracowac we dwie sztuki?

Wszystkie. Zalezy to raczej od plyty niz od procesora. Kiedys mojemu sasiadowi, ktory studiuje informatyke na PŁ mowili na jakims tam przedmiocie, ze Celerony moge pracowac bez problemow nawet w wiekszych ilosciach sztuk niz 2. Nie wiem czy to prawda. Nie doszukiwalem sie informacji na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wlasnie co do celeronow czy wszystkie mendocino moga pracowac we dwie sztuki?

Wszystkie. Zalezy to raczej od plyty niz od procesora. Kiedys mojemu sasiadowi, ktory studiuje informatyke na PŁ mowili na jakims tam przedmiocie, ze Celerony moge pracowac bez problemow nawet w wiekszych ilosciach sztuk niz 2. Nie wiem czy to prawda. Nie doszukiwalem sie informacji na ten temat.
celerony sa pozbawione mozliwosci wspolpracy dwuprocesorowej

jedyna plyta to umozliwiajaca jest Abit BP6

jezeli na jakis Slotowych by poszly dwa Celerony to bylby to przypadek i jedyna zasluge mozna by przypisac plycie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...