Gość Dresiarz_biczysz Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Witam Jako iż nie potrzebuję aż takiej mocy postanowiłem wymienić mój procesor na słabszy. Dostałem dwie ciekawe propozycje. 1. Phenom ii x3 + 100 dopłaty, 2. Athlon ii x4 640 + 80zł dopłaty, I tu jest dylemat. Athlon ma rdzeń więcej, jest nowszy lecz nie ma l3. Phenom ma pamięć l3, lecz 3 rdzenie. Na pc gram w battlefielda 3, wiadomo, tutaj 4 rdzenie się przydadzą. Lecz wiele gier dalej korzysta z 2 i pamięci l3, phenoma napewno bym wykręcił na te 3600mhz. Co byście mi polecili ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Na pc gram w battlefielda 3, wiadomo, tutaj 4 rdzenie się przydadzą. Lecz wiele gier dalej korzysta z 2 i pamięci l3, phenoma napewno bym wykręcił na te 3600mhz. Co byście mi polecili ? To potrzebujesz czy nie potrzebujesz ? Może po prostu potrzebujesz kasy ? Skoro nie potrzebujesz "mocy" to po co chcesz kręcić ? Sprzedaj Heńka i kup Athlona X2 260 - będzie najmniej mocny i więcej Ci w ręce zostanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Poczytaj sobie recenzje w sieci - jest tego od groma i sam bez problemu znajdziesz odpowiedź, czy tamte proce są "wystarczające". Jak nadal masz problemy, to zapraszam do Podstawowych Zagadnień. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...