Skocz do zawartości
ghetto.pimp

komputer się uruchamia, ale brak obrazu

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich, mój komputer:

i7 920@3.6/Mugen 2@Noiseblocker M12-PS

MSI x58 Pro-E

Corsair XMS3 1333 3x4gb

GTX570 ASUS DirectcuII

LG 32' 32ld450

OCZ Vertex 2/Samsung F3 2x500gb

OCZ ModXstreamPro 600W

Creative X-FI Extreme Music

jakieś 5 minut po włączeniu komputera i wyswietlaniu pulpitu sam się zresetował. potem juz nic- sygnał video nie dochodzi do telewizora, wentyle się kręcą i nic się nie dzieje. co sprawdziłem: podłączałem monititor i telewizor przez hdmi i dsub, dwie karty graficzne, dwa zasilacze, mieszałem kośćmi ramu, próbowałem innych ramów, przekładałem karty do różnych pci-e, odłączałem dyski, resetowałem bios, wszystko na pająka. Po restarcie cały czas się pali lampka pracy dysku, przyciski na płycie działają, wszystkie lampki się palą. Nastepnie kupiłem płytę gigabyte x58 usb3. wszystko podpięte, włączam i to samo a nawet lepiej: po którejs próbie komp tylko ożywa na ułamek sekundy aby zakręcić wiatraczkami i koniec. więc pakuję płytę i zwracam do sklepu ;). pozostaje więc tylko proc. czy jestem więc jednym z niewielu nieszczęśników którym zdechł procek?? Jak to sprawdzić?? dodam ze procek nigdy nie miał zmienionego napięcia nawet na sekundę. dziękuje za uwagę i pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może spróbuj uruchomić komputer w minimalnej konfiguracji. Odłącz dyski, napędy, dźwiekówkę. Zresetuj dobrze bios możesz nawet baterie wyciągnąć tak myślę na 5 min. Wsadź jedną kostkę ramu - nie dwie - na spokojnie. Grafikę spróbuj starą nową - inną. Potem na innym ramie.. Ewentualnie na innej płycie - jeśli te które podmieniane były sprawne to raczej na pewno proc... z uwag, Podłącz zasilania do płyty i karty graficznej, nie zapomnij sprawdzić czy wtyczki dobrze siedzą. Może ta rada nie wiele pomoże, ale jeśli nie wstanie komp bez dysków i cdromów i karty dźwiękowej to te podzespoły masz raczej na pewno sprawne i to nie ich wina :)

zasilacz podmieniałeś, grafike i ramy też. jedyne co to możesz spróbować z innym procesorem i się przekonasz.

Edytowane przez Pitterekk1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi