TwisT Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 (edytowane) Witam potrzebuje zakupić zasilacz do paroletniego komputera. Nie znam dokładnej konfiguracji. Ogolnie to tak: - Pentium IV 2GHz~ - DDR1 2x256mb - GeForce4 Ti (nie znam konkretnego modelu) - Karta TV - 2 napedy DVD - stacja dyskietek - 2 dyski ATA Wcześniej latało to na tracercie 400W i komp sie ciagle wylaczal w roznych momentach. Jak zamontowalem Modecoma 350W to zaczelo ladnie smigac (ale poodlaczane napedy, stacja dyskietek i jeden dysk). Potrzebuje zasilacz do 150zł, wypatrzylem 2 modele. Jeden ze wzgledu ze mam go blisko w sklepie dostepnego. Drugi to Fortron na aukcji. - FORTRON FSP (FSP400-60APN 85+) 400W 80+ BRONZE - Enermax NAXN ENP350AGT 350W Jak mysliscie ktory bardziej sie nada? a moze macie inne propozycje? Fajnie by bylo jak by w Katowicach w sklepie ktoryms byl dostepny, ale nie jest to konieczny wymog. No i ma to byc stabilne ale tego to chyba nie trzeba mowic :D Pozdrawiam Edytowane 17 Listopada 2011 przez TwisT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 IMO oba sobie poradzą bez problemu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alin06 Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 w katowicach masz morele ul sławka, i techplanet ul. Jana Sobieskiego Tacens Aerocool Fortron Chieftec Amacrox SeaSonic 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwisT Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 rozumiem. W techplanet fajny ten wydaje sie : SeaSonic SS-400ET 80+ 400W ale chcialbym zebyscie w miare mozliwosci modele podawali bo wiadomo, zdaza sie ze serie wadliwe a takiego czegos wolalbym uniknac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sturmovik Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 (edytowane) rozumiem. W techplanet fajny ten wydaje sie : SeaSonic SS-400ET 80+ 400W ale chcialbym zebyscie w miare mozliwosci modele podawali bo wiadomo, zdaza sie ze serie wadliwe a takiego czegos wolalbym uniknac Ja niedawno kupowałem zasilacz w podobnej kwocie i wybierałem pomiędzy tym Seasonic SS-400ET a Chieftec GPA-450S8 450W OEM . Kupiłem Chiefteca przede wszystkim z powodu lepszego okablowania. Jest także wyraźnie mocniejszy. To znaczy oba mają wadę wszystkie SATA na 1 kablu ale w Chieftecu są większe odległości pomiędzy wtyczkami. SPECYFIKACJA CHIEFTEC SPECYFIKACJA SeaSonic Nie wiem jak w Seasonic SS-400ET ale Chiefteca dostałem bez kable zasilającego. Na komputerze A64 X3800+ + ATI 1950 PRO jest cicho. Edytowane 19 Listopada 2011 przez Sturmovik 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Nie powiedział bym że Szef jest mocniejszy od SS . Oba mają po 360W na linii +12V a ona od kilku lat jest najważniejsza , reszta linii ma marginalne znaczenie . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sturmovik Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Nie powiedział bym że Szef jest mocniejszy od SS . Oba mają po 360W na linii +12V a ona od kilku lat jest najważniejsza , reszta linii ma marginalne znaczenie . Racja pomyliłem modele Seasonic, u mnie zadecydowały dłuższe kable Chiefteca. Ogólnie zasilacze bardzo podobne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwisT Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2011 dzieki wszystkim, wybor padl na tego seasonica. tylko cos jego cena w tydzien poskoczyla o 10zł xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...