cichy___ Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Kupilem sobie Athlona Xp 2000+ oraz plyte ASUS A7V8X-X. Problem jest z rozpoznawaniem procka. Nie chce go podkrecac, ale nawet to nie idzie :) Mnoznik jaki ustawilem to 12.5x a to drugie ( nie wiem cz szyna czy czestotliwosc ) na 266/33. I kaszana! Komp po wlaczeniu sam wlancza BIOS i pisze zebym sprawdzil pamieci. Mam 512 DDR PC2100 DDR DIMM. Nie wiem jakiej firmy wiec podaje wiecej szczegolow: - DAOT 32MX8T1 P 0307 // na kosciach tak pisze - PC2100 DDR DIMM 32Mx64 // na naklejce Czy one pracuja z szybkoscią 333MHz? Czy mial ktos podobne probelmy? Prosze pomozcie. Nie wiem co zrobic, aby chodzilo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Chyba nie pracują z 333 tylko z 266!!! Bo 333 to są chyba 2700!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 ustaw wszystko auto i by SPD trzeba bylo nie brac tego Asusa ,teraz sie troche pomeczysz pokombinuj z roznymi ustawieniami jak nie bedzie chcial chodzic na AUTO i by SPD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy___ Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Co to znaczy by SPD? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 w BIOSie tam gdzie sie ustawia pamieci jest opcja SPD, wlacz to to BIOS sam powinien sie ustawic tak, by system dzialal optymalnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Co to znaczy by SPD?doslownie spd to setup defaults, czyli ustawienia standardowe takie na chybcika ustawiane przez producenta plyty w biosie, sa chyba najbezpieczniejsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy___ Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Nie pomoglo. Mam ustawione by SPD. Zapomnialem dodac. Komp chodzi dobrze jak jest ustawiony na Athlon 1,6 GHz, a przeciez powinien chodzic na 2.0 GHz. Czy to wina tych pamieci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy___ Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Dzieku lukas666 za wyjasnienie. Nie wiedzialem o tym. Thx! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Jezzzzzuuuuu Athlon XP 2000+ jest taktowany zegarem ~1,66Ghz a nie 2 Ghz!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy___ Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 To dlaczego pisze tam ze 2.0 GHz, na pudelku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 To dlaczego pisze tam ze 2.0 GHz, na pudelku?nie pisze tylko jest napisane to raz a dwa to jest odpowiednik p4 2.0 ghz a nie rzeczywiste btaktowanie procesora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Serio nie wiem dlaczego tak napisali... Wcale tak nie jest... np AXP 1700+ jest taktowany 1,46 Ghz a nie 1,7Ghz!!! 2Ghz to jest Athlon 2400+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 To dlaczego pisze tam ze 2.0 GHz, na pudelku?a to napewno Athlon ,a nie P4 :lol: jak masz boxa to pewnie jest napisane 2000+ ,to ma 1660MHz ,czyli mnoznik 12.5x i fsb 133 (ddr266) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy___ Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Kurcze. A jak sie zachwycalem ze mam 2.0! A tu 1.7! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregK Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Kupilem sobie Athlona Xp 2000+ oraz (...) Piszesz Athlon XP 2000+ :!: Jego zegar to 1,66GHz :!: 2GHz odpowiada AXP 2400+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Kurcze. A jak sie zachwycalem ze mam 2.0! A tu 1.7! Skąd się tacy ludzie biorą, Athlony Xp są na rynku 1,5 roku a ten dzisiaj się dowiedział że mają nazwy niezgodnie z zegarami :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Cichy___ jestes bogiem Takiego useo forum jeszcze nie widzialo LOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 macie racje... ale jest nowy... i jak widać zielony WSZYSCY KIEDYŚ TACY BYLIŚMY :-) mniej lub bardziej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy___ Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zdarza sie najlepszym. Dobrze w takim razie dziekuje wszystkim za pomoc. Ni ukrywam zdziwienia. Jak myslicie czy jak powiem w sklepie ta historie to mi wymieni procek na 2400? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy___ Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Czyli wracajac - procek ten jest odpowiednikiem P4 2.0GHz? Ale to znaczy co? Wydajniejszy, mocniejszy. Co oceniacie za lepsze: Athlony czy Celerony? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zdarza sie najlepszym. Dobrze w takim razie dziekuje wszystkim za pomoc. Ni ukrywam zdziwienia. Jak myslicie czy jak powiem w sklepie ta historie to mi wymieni procek na 2400? raczej nie wymienia ,ale na kopa w doope mozesz liczyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Za darmo na pewno nie :-( Ale jak dopłacisz różnice to nie powinno byc problemu :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy___ Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Wiem wiem ze nie za darmo! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Co oceniacie za lepsze: Athlony czy Celerony? e FUNy to na Oslej ,a nie w Sprzecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Ale jaja,no cóż każdy z nas kiedyś o tym niewiedział(hmm??kiedy to było??rok temu?? nie 2lata??hmm?? a moze wiecej) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Powiem Ci tylko ze Athlony lepsze... a reszte to sobie po SZUKAJ bo bylo już napewno o tym pisane :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy___ Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Co oceniacie za lepsze: Athlony czy Celerony? e FUNy to na Oslej ,a nie w Sprzecie Ciebie to smieszy, ale ja naprawde nie wiedzialem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Lepiej wymysl inna gadke dla sprzedawcy, bo jak mu powiesz ze nie wiedziales to pomysl co on sobie pomysli. Tutaj zamieszczam taka mala tabelke, ale ja bym jej na serio tak do konca nie bral, bo sam zauwazylem pare przeklaman. [/img] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Oh GEEZ:) Fajna tabela... Mimo wszystko dla mnie AMD lepsze... Co do pytania to DDR 266 moga ruszyc na 333 przy: 1. Dobych pamieciach 2. Slabych timingach 3. Dobrym chlodzeniu Bez tego nie ma takiej opcji :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kutek Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 no powiem szczerze mnie ten koles rozbawil niemilosiernie. :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...