Skocz do zawartości
piotrekpurepc

Niedziałające urządzenia wskazujące.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam dziwny problem postaram się opisać go jak najlepiej.

Kilka dni temu złożyłem zestaw na

Intel i3 2100

MSI H61M-E33 (B3)

Windows 7

Podłączyłem jakąś starą klawiature pod PS2, okazało się że klawiatura raz nie działa raz nie działa, początkowo byłem pewien że problem leży po stronie klawiatury, następnie podłaczyłem następną klawiaturę już pod USB. Po uruchomieniu komputera przez chwile wszystko gra ale po chwili klawiatura przestaje działać, problem jest też z myszką, zachowuje się dziwnie np. dwukrotne kliknięcie na folder nie otwiera go ale pokazuje szczegóły, jest problem z zaznaczaniem folderów itp.

Początkowo miałem Windowsa 7 32bity następnie zmieniłem system na Windows 7 64bity problem nadal jest.

Sprawdzałem 2 klawiatury (USB i PS2) sprawdzałem też 2 myszki (przewodowa i bezprzewodowa)

Klawiatura na innym komputerze działa bez problemu.

Kiedy używam myszy i klawiatury ekranowej wszystko jest ok, podłaczam klawe pod USB wskaznik myszy zaczyna wariować, klawiatura tak samo np. wcisniecie "u" skutkuje "€"

Wie ktoś o co może chodzić?

Edytowane przez piotrekpurepc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może spróbuj zresetować BIOS - chociaż wątpię że to cokolwiek pomoże.

Wygląda to na coś z płytą główną. Może jakiś błąd przy montażu płyty i gdzieś jest zwarcie?

Szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę o podobnym problemie ale mam nadzieję że ktoś bardziej doświadczony pomoże Ci w rozwiązaniu tego problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może spróbuj zresetować BIOS - chociaż wątpię że to cokolwiek pomoże.

Wygląda to na coś z płytą główną. Może jakiś błąd przy montażu płyty i gdzieś jest zwarcie?

Szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę o podobnym problemie ale mam nadzieję że ktoś bardziej doświadczony pomoże Ci w rozwiązaniu tego problemu.

Wymontowałem mobo, sprawdziłem i zamontowałem jeszcze raz, problem nadal jest.

Działają tylko te klawisze

e wyskakuje ę

u wyskakuje znak euro

o wyskakuje ó

a wyskakuje ą

s wyskakuje ś

l wyskakuje ł

z wyskakuje ż

x wyskakuje ź

c wyskakuje ć

n wyskakuje ń

Ma ktoś jakieś pomysły o co może chodzić?

Dziwne jest to że odpalam nowe Call of Duty i w grze klawiatura działa bezproblemu.

Edytowane przez piotrekpurepc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może funkcja "klawisze trwałe" lub coś podobnego z ułatwień dostępu? Może sama klawiatura w jakiś sposób wspiera ułatwienia dostępu? Ewidentnie wskazuje to na wciśnięty prawy "alt", sprzętowo lub programowo.

Jak wyłaczyć "alt" programowo?

Sprawdze jeszcze jakąś inną klawiature.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znaju, nie mam "Siódemki".

Poszukaj w ułatwieniach dostępu, opcjach klawiatury.

Dla pewności możesz sprawdzić na innym koncie użytkownika lub w trybie awaryjnym.

Może coś google pomoże

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znaju, nie mam "Siódemki".

Poszukaj w ułatwieniach dostępu, opcjach klawiatury.

Dla pewności możesz sprawdzić na innym koncie użytkownika lub w trybie awaryjnym.

Może coś google pomoże

Założyłem nowe konto użytkownika i klawiatura działa bez problemu. Dzieki wszystkim za pomoc.

Teraz musze tylko pogrzebać w ustawieniach i powinno byc ok.

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi