sebkan Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Kumpel kupił dzisiaj tego antka do tej płytki i tu zonk nie działa. Wiatraki ruszują, dyski ale na ekranie ciemność :( Tylko napędy co chwila jakby ruszają od nowa tak jaby się sam komp restartował. Sprawdzalem wszystko zasialacz, ramy, odłączyłem wszystkie karty, do maba podłączone były tylko RAM, PROC i zasilacz i VGA ofkoz. I nic. BIOS najnowszy. Kolega się wnerwił i pojedzie jutro na serwis ale płytkę ma nagwarancji. Dodam tylko że naj jego starym duronie 1200 wszystko śmigało a tu taki zonk. Ja już nie mam pomysłu. Proc napewno dobry był sprawdzany u mnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 ta plyta obsluguje XP 0.13 ,nawet poprzedni model obsluguje ,wiec plyta do wymiany mam nadzieje ze ClearCMOS robiliscie mozecie jeszcze sprobowac ustawic mnoznik na zworkach na 11x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Kumpel kupił dzisiaj tego antka do tej płytki i tu zonk nie działa. Wiatraki ruszują, dyski ale na ekranie ciemność :( Tylko napędy co chwila jakby ruszają od nowa tak jaby się sam komp restartował. Sprawdzalem wszystko zasialacz, ramy, odłączyłem wszystkie karty, do maba podłączone były tylko RAM, PROC i zasilacz i VGA ofkoz. I nic. BIOS najnowszy. Kolega się wnerwił i pojedzie jutro na serwis ale płytkę ma nagwarancji. Dodam tylko że naj jego starym duronie 1200 wszystko śmigało a tu taki zonk. Ja już nie mam pomysłu. Proc napewno dobry był sprawdzany u mnie.no to cos mi tu smierdzi, kiedy sprawdzales proca przed tym jak skladaliscie kompa kumpla czy po tym jak go skladaliscie, bo jezeli przed to pachnie to troche z<span style="color:red;">[ciach!]</span>ym prockiem,a plyte mozesz przeciez sprawdzic u siebie skoro sprawdziles tego nowego proca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 przecie bym nie sprawdzaŁ PROCA jaby wszystko grało, a clear CMOS to na początku, później wyciągłem baterie, kurna nie wiem a szkoda mi kupla troche :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 pewnie jakis zwalony egzemplarz plyty ciakawe tylko w jaki sposob duron na niej smigal wczesniej bez problemow.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 pewnie jakis zwalony egzemplarz plyty ciakawe tylko w jaki sposob duron na niej smigal wczesniej bez problemow..Powiem więcej śmigał przez 1,5 roku i śmiga dalej :!: :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Ja bym jeszcze z biosami powalczył .Nie interesowałem się ale jak są biosy cheepomana to jego płyty bym polecił Jak masz możliwość to włóż jakiś inny procek durnia np i zobacz czy wstanie. Kolega zakładał wentyla zesunął mu się śrubokręt i płyta poszła się walić mam nadzieję że w twoim przypadku tak nie było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 absolutnie nie było żadnych osunięć, bo dalej śmiga na tej płycie ten durek, ale dziwne ma objawy ta płyta bo wygląda jaby się samoczynnie restartowała przed wejście do postu :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Może procek jakiś walniety albo zasilka nie wyrabia no i czy jest tam ustawianie FSB tylko w biosie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 znajomy w serwisie mialpodobna jazde z k7s5a... przyszedl komp na niej do naprawy , sprawdzane byly procek, mobo itd i tak : na sprawnym duronie nie odpalala, na moim xp 1700+ (wlasnie go wymienialem) tez nie odpalila na xp2100.. probowalismy roznych kombinacji, wszystkie procki byly sprawne.. i poszla do dystrybutora :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzli Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Mialem dokladnie ten sam problem z ta plyta. Plyta z Duronem600 6X150MHz dzialala a z XP1700 nawet nie wstawala, krecily sie tylko wentyle.Uszkodzona byla plyta ale z powodu przyklejonych radiatorow na tranzystorach zasilacza ( przy ich odrywaniu 1 pekl ) odmowili naprawy plyty, wiec kupilem Epoxa 8RDA+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 proc moze być spier**** a po za tym taki ECS to nie płyta, tylko jakas imitacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...