Skocz do zawartości
sebkan

ECS K7S6A i antek 1700 0,13

Rekomendowane odpowiedzi

Kumpel kupił dzisiaj tego antka do tej płytki i tu zonk nie działa. Wiatraki ruszują, dyski ale na ekranie ciemność :( Tylko napędy co chwila jakby ruszają od nowa tak jaby się sam komp restartował. Sprawdzalem wszystko zasialacz, ramy, odłączyłem wszystkie karty, do maba podłączone były tylko RAM, PROC i zasilacz i VGA ofkoz. I nic. BIOS najnowszy. Kolega się wnerwił i pojedzie jutro na serwis ale płytkę ma nagwarancji. Dodam tylko że naj jego starym duronie 1200 wszystko śmigało a tu taki zonk. Ja już nie mam pomysłu. Proc napewno dobry był sprawdzany u mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel kupił dzisiaj tego antka do tej płytki i tu zonk nie działa. Wiatraki ruszują, dyski ale na ekranie ciemność :(  Tylko napędy co chwila jakby ruszają od nowa tak jaby się sam komp restartował. Sprawdzalem wszystko zasialacz, ramy, odłączyłem wszystkie karty, do maba podłączone były tylko RAM, PROC i zasilacz i VGA ofkoz. I nic. BIOS najnowszy. Kolega się wnerwił i pojedzie jutro na serwis ale płytkę ma nagwarancji. Dodam tylko że naj jego starym duronie 1200 wszystko śmigało a tu taki zonk. Ja już nie mam pomysłu. Proc napewno dobry był sprawdzany u mnie.

no to cos mi tu smierdzi, kiedy sprawdzales proca przed tym jak skladaliscie kompa kumpla czy po tym jak go skladaliscie, bo jezeli przed to pachnie to troche z<span style="color:red;">[ciach!]</span>ym prockiem,a plyte mozesz przeciez sprawdzic u siebie skoro sprawdziles tego nowego proca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym jeszcze z biosami powalczył .Nie interesowałem się ale jak są biosy cheepomana to jego płyty bym polecił Jak masz możliwość to włóż jakiś inny procek durnia np i zobacz czy wstanie.

Kolega zakładał wentyla zesunął mu się śrubokręt i płyta poszła się walić mam nadzieję że w twoim przypadku tak nie było

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znajomy w serwisie mialpodobna jazde z k7s5a... przyszedl komp na niej do naprawy , sprawdzane byly procek, mobo itd i tak : na sprawnym duronie nie odpalala, na moim xp 1700+ (wlasnie go wymienialem) tez nie odpalila na xp2100.. probowalismy roznych kombinacji, wszystkie procki byly sprawne.. i poszla do dystrybutora :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem dokladnie ten sam problem z ta plyta. Plyta z Duronem600 6X150MHz dzialala a z XP1700 nawet nie wstawala, krecily sie tylko wentyle.Uszkodzona byla plyta ale z powodu przyklejonych radiatorow na tranzystorach zasilacza ( przy ich odrywaniu 1 pekl ) odmowili naprawy plyty, wiec kupilem Epoxa 8RDA+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...