gabathc Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 (edytowane) Witam. W dniu dzisiejszym, z nudów, podliczyłem sobie w procesach, ile pamięci wykorzystują wszystkie procesy razem i wyszło mi coś lekko ponad 400mb, jednak w menedżerze zadań pokazuje mi zazwyczaj liczbę 3x większą. Dałoby się to jakoś zmniejszyć? Dorzucam screeny. P.S. wykorzystanie procka też jest dziwnie duże, winamp go tak katuje o.o http://img39.imageshack.us/img39/9302/beztytuu2bo.png http://img543.imageshack.us/img543/2438/beztytuu1wp.png Edytowane 19 Listopada 2011 przez gabathc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 W managerze zadan, w zakladce Wydajnosc uruchom Monitor zasobow i w zakladce Pamiec bedziesz mial dokladnie rozpisane co i ile zajmuje. Nie rozumiem jedynie jednej rzeczy. Masz 6GB fizycznej pamieci, a uzywane ("skonsumowane") 1,22GB. W czym wiec jest problem? Ja, na jednym z dziewietnastu ESXow mam zuzyte ~232GB z dostepnych 256GB (co stanowi nieco ponad 90%) i dopiero teraz uwazam, ze wykorzystuje sprzet ktory przeciez tak duzo kosztowal. Swiat juz dawno wyszedl z blednych zalozen, ze sprzet nalezy "oszczedzac". Po to jest RAM by go uzywac. Twoj "problem" wynika z tego, ze Windows 7 umieszcza w Standby "dane" by miec do nich szybszy dostep w razie gdyby byly potrzebne. Jesli jednak okaze sie ze cos nowego potrzebuje wiecej RAMu niz pozostalo, dane ze Standby zostana usuniete. Wszystko jest wg mnie ok (a nawet lepiej bo w teorii Windows 7 powinien zapelnic - i z czasem na pewno to zrobi - cala wolna przestrzen w pamieci lista Standby) i nie ma potrzeby sie martwic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabathc Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 zapomniałem dodać, że przed dołożeniem kości 4gb, zjadało tyle ile jest widoczne w procesach. na moje to wygląda conajmniej dziwnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2011 (edytowane) Zupełnie nic dziwnego tu nie widzę. W czym problem, jeśli Win7 pożyczy sobie więcej ramu, który w sytuacji kryzysowej bezkonfliktowo odda? Edytowane 20 Listopada 2011 przez QrVicH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabathc Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2011 dzięki za odpowiedzi :) można zamknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...