Skocz do zawartości
gabathc

windows 7x64, duże wykorzystanie pamięci.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. W dniu dzisiejszym, z nudów, podliczyłem sobie w procesach, ile pamięci wykorzystują wszystkie procesy razem i wyszło mi coś lekko ponad 400mb, jednak w menedżerze zadań pokazuje mi zazwyczaj liczbę 3x większą. Dałoby się to jakoś zmniejszyć? Dorzucam screeny.

P.S. wykorzystanie procka też jest dziwnie duże, winamp go tak katuje o.o

http://img39.imageshack.us/img39/9302/beztytuu2bo.png

http://img543.imageshack.us/img543/2438/beztytuu1wp.png

Edytowane przez gabathc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W managerze zadan, w zakladce Wydajnosc uruchom Monitor zasobow i w zakladce Pamiec bedziesz mial dokladnie rozpisane co i ile zajmuje. Nie rozumiem jedynie jednej rzeczy. Masz 6GB fizycznej pamieci, a uzywane ("skonsumowane") 1,22GB. W czym wiec jest problem? Ja, na jednym z dziewietnastu ESXow mam zuzyte ~232GB z dostepnych 256GB (co stanowi nieco ponad 90%) i dopiero teraz uwazam, ze wykorzystuje sprzet ktory przeciez tak duzo kosztowal. Swiat juz dawno wyszedl z blednych zalozen, ze sprzet nalezy "oszczedzac". Po to jest RAM by go uzywac. Twoj "problem" wynika z tego, ze Windows 7 umieszcza w Standby "dane" by miec do nich szybszy dostep w razie gdyby byly potrzebne. Jesli jednak okaze sie ze cos nowego potrzebuje wiecej RAMu niz pozostalo, dane ze Standby zostana usuniete. Wszystko jest wg mnie ok (a nawet lepiej bo w teorii Windows 7 powinien zapelnic - i z czasem na pewno to zrobi - cala wolna przestrzen w pamieci lista Standby) i nie ma potrzeby sie martwic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi