arak Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Witam serdecznie. Chciałbym Was prosić o pomoc w wyborze chłodzenia na procesorze E7600 Core2Duo 3,06 Jest on założony dopiero parę dni wraz z box-owym chłodzeniem. Jednak patrząc troszkę w przyszłość to będę chciał go trochę podrasować.I przydałoby się troszkę lepsze chłodzenie.Z tych dwóch modeli,który byście polecili: - Cooler Master RR-H101-30PK-RU Hyper 101 Universal PWM wentylator CPU - Chłodzenie powietrzem - Cooler Master RR-H101-30PK-RU Hyper 101 Universal PWM wentylator CPU cena od 51.80zł lub - Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 wentylator CPU - Chłodzenie powietrzem - Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 wentylator CPU cena od 72.39zł Chciałbym Was prosić o jeszcze jedną sprawę.Znalazłem także u siebie wentylator do obudowy 70x70. W obudowie mam miejsce na zamontowanie takiego właśnie takiego wiatraka.Są dwa miejsca na ścianie bocznej oraz z tyłu pod zasilaczem.Które miejsce będzie właściwszym wyborem. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel054 Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 (edytowane) Mam ten drugi na Pentium D 945 3,4GHz, podkręcałem na napięciu 1.5 bodajże do 3,8GHz ( głównie w celu testu chłodzenia/płyty ) i tempy nie przekraczały 60 stopni w stresie OCCT, jednak wentyl głośnością dawał się we znaki. Jak szukasz chłodzenia do ~100zł zainteresuj się może Xigmatekiem Gaią albo tańszą, nieco słabszą Loki. Edytowane 19 Listopada 2011 przez pawel054 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Witam serdecznie. Chciałbym Was prosić o pomoc w wyborze chłodzenia na procesorze E7600 Core2Duo 3,06 Jest on założony dopiero parę dni wraz z box-owym chłodzeniem. Jednak patrząc troszkę w przyszłość to będę chciał go trochę podrasować.I przydałoby się troszkę lepsze chłodzenie.Z tych dwóch modeli,który byście polecili: - Cooler Master RR-H101-30PK-RU Hyper 101 Universal PWM wentylator CPU - Chłodzenie powietrzem - Cooler Master RR-H101-30PK-RU Hyper 101 Universal PWM wentylator CPU cena od 51.80zł lub - Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 wentylator CPU - Chłodzenie powietrzem - Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 wentylator CPU cena od 72.39zł Jeśli tylko masz odpowiednio szeroką obudowę to lepiej zainteresuj się SilentiumPC Fera lub Freezer 13 ;) Chciałbym Was prosić o jeszcze jedną sprawę.Znalazłem także u siebie wentylator do obudowy 70x70.Na przykład SilentiumPC Zephyr 70 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Chciałbym Was prosić o jeszcze jedną sprawę.Znalazłem także u siebie wentylator do obudowy 70x70. W obudowie mam miejsce na zamontowanie takiego właśnie takiego wiatraka.Są dwa miejsca na ścianie bocznej oraz z tyłu pod zasilaczem.Które miejsce będzie właściwszym wyborem. Z góry dzięki. Na przykład SilentiumPC Zephyr 70 :) COOLINGpl, nie spamuj, arak napisał, że ma wentylator 70x70, ma dwa miejsca i pyta gdzie ma go zamontować. Nie pyta jaki wentylator 70x70 ma kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Ja polecę Scythea Mugena dwójkę. Sprawdza się przy sporym OC, a bez niego potrafi pięknie pracować nawet w pełni pasywnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...