samzi Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 (edytowane) Witam na pc złapałem jakiegoś wirusa tzn od pewnego czasu niekiedy komputer łapał takie dziwne fazy że ekran robił się niebieski 1s i restartował się a teraz mu się zrobiło tak ze włącza się tylko do trybu awaryjnego i nie ważne co się wybierze restartuje się i tak w kółko Edytowane 23 Listopada 2011 przez marco Capslock! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwolas Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Witam. Miło by było gdybyś podał specyfikacje kompa, jaki win itp. Zgadywać takie rzeczy jest naprawdę ciężko. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samzi Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 win to xp sp2 i co więcej płyta główna gigabyte GA-M68M-S2P i tyle chyba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 win to xp sp2 i co więcej płyta główna gigabyte GA-M68M-S2P i tyle chyba :) Podaj jaki masz procesor, ram, zasilacz, karte graficzna itp. Po za tym wirusy chyba nie wywoluja BSOD - ale tu sie moge mylic. Najlepiej otworz obudowe i przeczysc delikatnie wszystko z kurzu w srodku - wlacznie z radiatorami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samzi Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 no więc tak zasilacz modecom 400w feel 2 procesor amd athlon 64 x2 3800+am2 ddram2 1gb dual kingmax hdd seagate 160gb sata 2 płyta główna gigabyte GA-M68M-S2P karta graficzna WinFast PX8400 GS / 256MB / DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2011 Zacznij od wymiany zasilacz, bo ta bomba tyka tak głośno, że spać nie można. Wystarczyłaby Ci 350W Delta albo Fortron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2011 No i sprawdź temperatury na procku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samzi Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2011 (edytowane) xD niedawno miałem płyte asusa m2n-e ultra am2 i garte graficzną gf7600gs 512/128 asus pice ale niestety płyta po buzy padła w wakacje to wymieniłem na tamtą a grafika jakieś 3tyg temu mi padła to tego winfasta kupiłem i powiem wam że wiatraczek na tej karci jest bardzo malutki ale tak zajebiście głośno chodzi że masakra ^^^ ale wlałem w niego WD i się troszkę przymkną ;p a zasilacza prawie nie słychać jest cichutki :) tylko teraz tak jak ja mam sprawdzić temperaturę procesorów jak komputera nie mogę włączyć xD chciałem go sformatować wsadzam płytę włączam bota w rogu ekranu jak zawsze pokazało że odczytuje płytę i zaraz znowu do wyboru trybu uruchamiania przeszedł ^^ do biosu tez nie chce wejść ^^ wiec co mu wreszcie jest ???????? na sekundę wyskakuje tylko niebieski ekran z jakimis tam wierszami nie da sie nawet zobaczyć jakimi i restart Edytowane 20 Listopada 2011 przez samzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2011 (edytowane) Wyciągnij kartę graficzną, odpal na zintegrowanej. Druga sprawa, włóż ram w drugi slot. Jak to nie pomoże,to kombinuj drugi zasilacz i sprawdź czy to nie jego wina. Rozumiem,że chłodzenie na procesorze dobrze założyłeś i pasta jest nowa?? Edytowane 20 Listopada 2011 przez Gr3gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samzi Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2011 (edytowane) płytę główna nie ja wymieniałem tylko serwis komputerowy więc sadzę że na pewno pastę dali ;p i wszystko dobrze założyli wizualnie wszystko dobrze wygląda ;p a sloty na ram mam obydwa zajęte ale to po kolei je sprawdzę a ina płycie głównej taki mały radiatorek nie wiem z 4x4cm ma jak komputer działał dłuższy czas on zajebiście sie nagrzewał jak palcem dotknąłeś mogłeś się sparzyć ;p nie wiem może to ma jakiś związek z tym :) Edytowane 20 Listopada 2011 przez samzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2011 Zrób na razie, to co napisałem. Jeżeli masz 2 kości,to jedną wyciągnij i sprawdź w poszczególnych slotach.Jeżeli to nie zatrybi, to odpal kompa na integrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwolas Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2011 Ja stawiam na pamięci albo zasilacz, z naciskiem na to drugie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2011 Ja raczej obstawiam ram,ale wszystko trzeba wykluczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KombinezonMario Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 Tyle razy miałem już w życiu ....ny zasilacz, że również właśnie jego obstawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...