Skocz do zawartości
kitomer

zwisy win 7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Dziś przesiadłem się z win xp na win 7 i cała frajda z nowego systemu poszła się wietrzyć:(. Moja konfiguracja to:

płyta Asus m2n32 sli

Amd athlon 2x64 3,2 GH

4 gb ramu kingstona

geforce 8800 gt

Creative SB live 5.1.

Problem polega na tym, że o ile instalacja śmignęła bez problemu to zaraz po niej, przy próbie zainstalowania sterowników do Asusa zaczęły sie permanentne zwisy:( Pominę fakt, że Asus chyba totalnie olał te płyty bo do 7-ki na ich stronie nie ma praktycznie sterów a te do Visty działają dupnie albo wogóle nie działają:(. Metodą wielokrotnych resetów udało mi się zawęzić obszar możliwych winowajców do karty muzycznej (płyta główna ma wbudowaną ale wolałbym korzystać z SB). Zresztą wyjęcie SB i przestawienie w biosie na wbudowaną nic nie dało bo przy próbie jej przetestowania po raz n-ty dostałem zwis. Aktualizaji też zbytnio nie mogę zrobić bo się wiesza (jakimś cudem udało mi się zaktualizować kilka sterowników ale to by było na tyle:(. Sprzęt jest chyba 3 letni (oprócz ramu który jest kupiony w zeszłym tygodniu) i niekręcony. Dziś sflaszowałem bios do najnowszego 5200 bo myślałem, że może tu coś być nie tak ale to też nic nie dało. Czy komuś udało się uruchomić 7-kę na tej płycie czy jestem skazany na win xp?

Prosiłbym o jakieś sugestie ewentualnie wskazanie aplikacji, które mogę wykorzystać do skanu systemu i stwierdzenia co jest nie tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi