Skocz do zawartości
arist6

Aktualizacja sterowników karty Gragicznej? Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wstkich!

Ostatnio przyszła mi myśl o zainstalowaniu najnowszych sterowników do karty nVidia GeForce 240M dla laptopów. Lecz żadne mi nie działaja oczywiście mówię tu o tych ze strony producenta karty graficznej. Jakie sterowniki mam zainstalować aby wszystko dobrze śmigało? Dodam że mam też zintegrowaną kartę graficzną Intela (Mobile Intel® 4 Series Express Chipset Family)

I sterowniki VGA_NVIDIA 187.45.(pobrane ze strony producenta laptopa) Na stronie producenta karty są juz sterowniki 285.62 lecz po zainstalowaniu ich komputer przeżuca się na zintegrowaną karte. Mam laptopa Acer aspire 5935G. win7 64 bit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W menadżerze urządzeń karta zainstalowana popranie??

Możliwe jest to że laptop jak pracuje na baterii to przełącza się na grafikę bardziej energooszczędną, a gdy będzie podłączony pod ładowarkę to wykorzystuje mocniejszą grafikę.

Dodatkowo przy większym obciążeniu także może dochodzić do przełączania się między słabszą a mocniejszą kartą graficzną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie przełancza się pod większym obciążeniem na zintegrowaną kartę, pod odłączeniu zasilania tylko lub gdy zmienie opcje zasilania w sterowniku na oszczędzanie energii. W sterowniku ze strony nvidia.pl nie ma opcji wyboru którą karte chce alktualnie użytkować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi