arist6 Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2011 Witam wstkich! Ostatnio przyszła mi myśl o zainstalowaniu najnowszych sterowników do karty nVidia GeForce 240M dla laptopów. Lecz żadne mi nie działaja oczywiście mówię tu o tych ze strony producenta karty graficznej. Jakie sterowniki mam zainstalować aby wszystko dobrze śmigało? Dodam że mam też zintegrowaną kartę graficzną Intela (Mobile Intel® 4 Series Express Chipset Family) I sterowniki VGA_NVIDIA 187.45.(pobrane ze strony producenta laptopa) Na stronie producenta karty są juz sterowniki 285.62 lecz po zainstalowaniu ich komputer przeżuca się na zintegrowaną karte. Mam laptopa Acer aspire 5935G. win7 64 bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2011 W menadżerze urządzeń karta zainstalowana popranie?? Możliwe jest to że laptop jak pracuje na baterii to przełącza się na grafikę bardziej energooszczędną, a gdy będzie podłączony pod ładowarkę to wykorzystuje mocniejszą grafikę. Dodatkowo przy większym obciążeniu także może dochodzić do przełączania się między słabszą a mocniejszą kartą graficzną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arist6 Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2011 Nie nie przełancza się pod większym obciążeniem na zintegrowaną kartę, pod odłączeniu zasilania tylko lub gdy zmienie opcje zasilania w sterowniku na oszczędzanie energii. W sterowniku ze strony nvidia.pl nie ma opcji wyboru którą karte chce alktualnie użytkować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biegacznbr Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2011 zmien zintegrowana karte na zwykla vga - zainstaluj dla niej takie sterowniki. natomiast dla drugiej zainstaluj wstepne standartdowe, a pozniej najnowsze. to "chinska" metoda ale moze poskutkuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...