Castor Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Sytuacja wygląda tak: -mam neta z upc 10dn/1up mbit -na moim stacjonarnym jest system win7 64bit i predkosc wysylania na speedtest.net 0.35mbit -na laptopie z sys vista 32bit jest 1mbit wysylanie Gdy podlaczylem neta do stacjonarnego tylko przez modem upc wysylanie =1mbit a po podlaczeniu przez router 0.35mbit. Więc pytanie jest moje takie czy to wpływ tego, że router się gryzie z moim pc czy to wina jakichś ustawień w systemie:/ Na początku myślałem, że to wina routera i nawet soft aktualizowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Komputery łączą się z routerem za pomocą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Castor Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 arris cm550b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 To raczej powinno być pomiędzy routerem a dostawcą a nie routerem a komputerem. Chodzi mi czy oba kompy łączą się po lanie, wifi, jak wifi to jaki zasięg.Download jest prawidłowy czy też zaniżony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Castor Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 To raczej powinno być pomiędzy routerem a dostawcą a nie routerem a komputerem. Chodzi mi czy oba kompy łączą się po lanie, wifi, jak wifi to jaki zasięg.Download jest prawidłowy czy też zaniżony. Tak po lanie oba, ale jak podlacze laptop-laptop to też upload 1mbit. Wifi tez dziala dobrze. Problem jedynie jest z tym stacjonarnym pc, bo download ma normalny a upload zanizony:/ Wylaczylem grupe domowa w uslugach, ale tez nie pomoglo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Sprawdź chociażby w menadżerze zadań, zakładka sieć czy coś w czasie bezczynności nie generuje ruchu sieciowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Castor Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Sprawdź chociażby w menadżerze zadań, zakładka sieć czy coś w czasie bezczynności nie generuje ruchu sieciowego. Sprawdzone i nic tam nie widzę ehs, ręce opadają :[ Probowalem jeszcze raz resetować router i to też nic nie dało. Tylko dziwi mnie, że po resecie najpierw podpiałem lapka i wydaje mi sie ze powinien mieć koncowke ip .100 a ma .102. Chodzi mi o to, że stacjonarny od poczatku miał .100 bo był jako pierwszy polaczony z siecia? Dobrze rozumiem? Czy to zalezy od czegos jeszcze innego. Ale pewnie nie ma wplywu na łącze:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Probowalem jeszcze raz resetować router i to też nic nie dało. Resetować (np długopisem w dziurce) czy restartować (poprzez wyjęcie zasilacza na chwilę)? Po resecie komputer który zostanie podłączony jako pierwszy powinien dostać ip z końcówką 100, po restarcie - nie koniecznie. Jeśli nie resetowałeś (długopisem) to spróbuj. Chociaż po aktualizacji oprogramowania router i tak powinien dostać domyślne ustawienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Castor Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 (edytowane) Resetować (np długopisem w dziurce) czy restartować (poprzez wyjęcie zasilacza na chwilę)? Po resecie komputer który zostanie podłączony jako pierwszy powinien dostać ip z końcówką 100, po restarcie - nie koniecznie. Jeśli nie resetowałeś (długopisem) to spróbuj. Chociaż po aktualizacji oprogramowania router i tak powinien dostać domyślne ustawienia. Zresetowałem wsuwką do włosów dziewczyny;D Też właśnie mnie to dziwi, iż nie zmienił się na 100:/ Może równocześnie zresetuje router i modem? Edytowane 21 Listopada 2011 przez Castor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Możesz jeszcze spróbować ręcznie przypisać stacjonarce inny adres, dowiesz się, czy router nie nakłada jakichś ograniczeń na ip ...100. W lapku natomiast można przypisać z palucha ...100 i sprawdzić czy up spadnie do 0,3Mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Castor Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Jednak zresetowałem równocześnie router i modem. Potem wsadziłem kabel sieciowy do lapka z vista. Ustaliło w nim 100, jednak upload się nie zmienil i dalej 1mbit. Natomiast stacjonarny bez zmian, oprocz tego ze ma 101. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bachcomp Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Ale adresy IP przypisywane przez router raczej nie mają nic wspólnego z uploadem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Castor Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Haha rozwiązane :D Okazało się, że jak wyłączałem cFosSpeed w menadżerze zadań to upload był taki sam. Dlatego stwierdziłem, że on nie wpływa na upload. Jednak dzisiaj spróbowałem odinstalować cFosa, ZADZIAŁAŁO: )) UFFFF jaka ulga :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...