Skocz do zawartości
Castor

Router WRTU54G-TM - a obniżone wysyłanie

Rekomendowane odpowiedzi

Sytuacja wygląda tak:

-mam neta z upc 10dn/1up mbit

-na moim stacjonarnym jest system win7 64bit i predkosc wysylania na speedtest.net 0.35mbit

-na laptopie z sys vista 32bit jest 1mbit wysylanie

Gdy podlaczylem neta do stacjonarnego tylko przez modem upc wysylanie =1mbit a po podlaczeniu przez router 0.35mbit. Więc pytanie jest moje takie czy to wpływ tego, że router się gryzie z moim pc czy to wina jakichś ustawień w systemie:/ Na początku myślałem, że to wina routera i nawet soft aktualizowałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To raczej powinno być pomiędzy routerem a dostawcą a nie routerem a komputerem.

Chodzi mi czy oba kompy łączą się po lanie, wifi, jak wifi to jaki zasięg.Download jest prawidłowy czy też zaniżony.

Tak po lanie oba, ale jak podlacze laptop-laptop to też upload 1mbit. Wifi tez dziala dobrze. Problem jedynie jest z tym stacjonarnym pc, bo download ma normalny a upload zanizony:/ Wylaczylem grupe domowa w uslugach, ale tez nie pomoglo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź chociażby w menadżerze zadań, zakładka sieć czy coś w czasie bezczynności nie generuje ruchu sieciowego.

Sprawdzone i nic tam nie widzę ehs, ręce opadają :[ Probowalem jeszcze raz resetować router i to też nic nie dało. Tylko dziwi mnie, że po resecie najpierw podpiałem lapka i wydaje mi sie ze powinien mieć koncowke ip .100 a ma .102. Chodzi mi o to, że stacjonarny od poczatku miał .100 bo był jako pierwszy polaczony z siecia? Dobrze rozumiem? Czy to zalezy od czegos jeszcze innego. Ale pewnie nie ma wplywu na łącze:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Probowalem jeszcze raz resetować router i to też nic nie dało.

Resetować (np długopisem w dziurce) czy restartować (poprzez wyjęcie zasilacza na chwilę)?

Po resecie komputer który zostanie podłączony jako pierwszy powinien dostać ip z końcówką 100, po restarcie - nie koniecznie.

Jeśli nie resetowałeś (długopisem) to spróbuj. Chociaż po aktualizacji oprogramowania router i tak powinien dostać domyślne ustawienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Resetować (np długopisem w dziurce) czy restartować (poprzez wyjęcie zasilacza na chwilę)?

Po resecie komputer który zostanie podłączony jako pierwszy powinien dostać ip z końcówką 100, po restarcie - nie koniecznie.

Jeśli nie resetowałeś (długopisem) to spróbuj. Chociaż po aktualizacji oprogramowania router i tak powinien dostać domyślne ustawienia.

Zresetowałem wsuwką do włosów dziewczyny;D Też właśnie mnie to dziwi, iż nie zmienił się na 100:/ Może równocześnie zresetuje router i modem?

Edytowane przez Castor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi