mechl!k Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Dzisiaj zakupiłem laptopa i ku mojemu zdziwieniu nie mogę zainstalować na nim żadnej wersji Windowsa XP - SP2 czy SP3 - przy próbie instalacji wyskakuje blue screen (gdzieś w momencie wczytywania sterowników przez program instalacyjny, na samym początku). Wracać z nim do sklepu czy eeee... tylko 7emka na nim będzie funkcjonować? Trochę absurdalne pytania ale nie mam pod ręką płyty instalacyjnej do Windows 7 - nie mogę sprawdzić czy 7edmka też się posypię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 (edytowane) AHCI się kłania ... sprawdz czy w biosie nie da się przestawić na IDE ... Nie przypadkiem bład 0x00007B ? jak tak to Nlite i integruj stery do sata i jazda ... lub jesli jest opcja w biosie native IDe albo IDe to przełaczaj,,, Ps. Pomoge ci wiecej : http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2094378.html Tu masz linki do sterów ... Edytowane 21 Listopada 2011 przez Kwazor 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Niech zgadnę kod błędu 0x0000007e lub 0x0000007b, tak? Wejdź do BIOSu znajdź sekcję odpowiedzialną za dysk twardy i zmień z AHCI na IDE bądź inny odpowiednich tego trybu. Lub ściągnij program nlite i dołącz do płyty instalacyjnej z systemem odpowiedni sterownik do AHCI. Opis tu: Instalacja Windows XP na dyskach SATA | Daniel Walendowski – Moje wirtualne podwórko 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 ... lub z Enhanced na Compatible ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 Wsio działa - dzięki Panowie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...