Fxspin Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 (edytowane) Witam, posiadam w domu 2 identyczne komputery z karta graficzna PCI Express 2.0 x16: Gigabyte GeForce 9600 GT 512MB i procesorem DualCore Intel Pentium E5200, 2650 MHz (12.5 x 212) Mam zamiar żonie kupić nowy komputer a sobie z tych dwóch złożyć jeden. Moje pytanie to czy jest możliwość podłączenia tych kart graficznych w crossfire i procesorów? Jestem noobem w tych sprawach potrzebował bym wiedzieć jaką płytę gł. trzeba kupić by połączyć te 2 karty graficzne oraz procesory. Oraz jakiej mocy zasilacz. Pozdrawiam, Łukasz Edytowane 22 Listopada 2011 przez Fxspin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Witam, posiadam w domu 2 identyczne komputery z karta graficzna PCI Express 2.0 x16: Gigabyte GeForce 9600 GT 512MB i procesorem DualCore Intel Pentium E5200, 2650 MHz (12.5 x 212) Mam zamiar żonie kupić nowy komputer a sobie z tych dwóch złożyć jeden. Moje pytanie to czy jest możliwość podłączenia tych kart graficznych w crossfire i procesorów? Jestem noobem w tych sprawach potrzebował bym wiedzieć jaką płytę gł. trzeba kupić by połączyć te 2 karty graficzne oraz procesory. Oraz jakiej mocy zasilacz. Z procesorami nie dasz rady, a z kartami graficznymi odpuść sobie. SLI w przypadku takiego sprzętu nie ma sensu (CrossFire to konkurencyjne rozwiązanie od ATi/AMD). Konfiguracja multi-gpu sama z siebie powoduje spory narzut na procesor (a że go nie masz za mocnego, to najprawdopodobniej odczujesz spadek wydajności zamiast wzrost). W dodatku nie każda gra dobrze się skaluje do technologii współbieżności. Sprzedaj oba 9600GT i kup jedną porządną kartę. Dużo lepiej na tym wyjdziesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fxspin Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Dziękuje za odpowiedź, postaram się sprzedać 2 stare komputery i może zamiast jednego nowego kupie dwa nowe dla mnie i dla żony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 forum.purepc.pl/Nvidia-f53/Geforce-9600-GT-GSO-t254128.html :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...