Skocz do zawartości
Joku

Clear CMOS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zgłaszam się ze sporym, przynajmniej jak dla mnie, problemem.

Objawy:

Komputer po odpaleniu wyłącza się na 2-3 sekundy po czym sam startuje, przy czym po samoistnym odpaleniu, płyta główna(aBit AB9 QuadGT) wyświetla mi komunikat "CC"(rozwinięcie jak w temacie). Komputer muszę wyłączyć na zasilaczu.

Powtarza się sytuacja w 99% przypadków odpalenia komputera, jeśli już zdarzy się, że pójdzie dalej to zatrzymuje mi się na komunikacie "C1"(Detect memory).

Początkowo wymieniłem pamięć, dziwna sprawa bo pomogło, ale na 2 tygodnie i problem powrócił

Baterie z BIOS'u, też nic z tego.

Dziś wymieniłem zasilacz, u "magika" do którego zaniosłem komputer działał, przetransportowałem go do domu odpalił się do poziomu windowsa po czym po ruszeniu myszką, płyta znów pokazała "CC".

Mam nadzieję że przedstawiłem problem wystarczająco jasno, i uzyskam jakieś wytłumaczenia i rozwiązania.

Dziękuje z góry, i czekam na odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zanim cokolwiek napiszesz.. - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne

5. Staraj się opisać problem jasno i dokładnie podając:

pełny opis konfiguracji komputera (marka i model zasilacza też jest ważna!)

zainstalowany system operacyjny- treści błędów i komunikatów (!!)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi