Skocz do zawartości
Ocean

i5 2500K, AsrockZ68, 16GB jakie?, GPU? LCD32" itp.

Rekomendowane odpowiedzi

Nowy zestaw podstawy mam wybrane i sa bardzo typowe, ale reszta juz nie koniecznie:

CPU - i5 2500K

Mobo - Asrock Z68 Extreme3 Gen3 - gdzies czytalem, ze ponoc sa problemy z oc na tej plycie, plotka czy prawda? Moze nowy bios rozwiazal jakis problem? Jesli problem istnieje naprawde to jaka plyte brac na Z68 (w granicach 500zl?

RAM - tu nie wiem, chce 16GB, tylko jakiej, najlepiej aby byly w cenie max +-400zl (dlaczego 16? a bo tak...)

GPU - jestem niedzielnym graczem, gram malo, bardzo malo, srednio 2 gry na rok, ale lubie grac w detalach wyzszych lub srednio wyzszych w fullhd i nie wiem jaka karte brac pod uwage, z jednej strony kusi 560TI, ale cena 900zl troche duzo, jak na mala ilosc grania, zatem co?

Zasilacz - teraz mam Corsair CMPSU-520HXEU w zestawie E6750@3,5GHz, 4GB RAM, 2 Dyski, 8800GT, moglbym uzyc tego zasilacza do nowego zestawu, a do starego kupic inny, jakis nie zadrogi, tak aby pociagnal ten zestaw. Chyba, ze sie nie oplaca i warto kupic nowy zasilacz z odpinanymi kablami w ne iwygorowanej cenie pod oc proca. Tylko jaki?

Monitor/TV - chce cos 32" nie chce znowu wydawac majatku i chcialbym cos w granicach 1000 do max 1200zl oczywiscie fullhd, najwazniejsze dla mnie jest aby czcionki byly wyrazne, imputlag ma mniejsze znaczenie w granicach 15 moze byc.

Dzieki za konstruktywne podpowiedzi.

Edytowane przez Ocean

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi