Skocz do zawartości
grucha383

Problem z dźwiękiem na nowej płycie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, byłem zmuszony kupić nową płytę główną ECS NFORCE6M-A, bo DFI Infinity padła. Problem jest tego typu, że wszystkie sterowniki do dźwięku są zainstalowane, karta jest wykrywana jako IDT High Definition Audio Codec ale dźwięku brak. W programie do zarządzania domyślne urządzenie to Speakers + Redirected Headphones. Panelu przedniego nie mam podłączonego. Z tyłu mam normalne 3 gniazda. Program jest ustawiony żeby reagował na podłączenie jacka ale nic się nie dzieje. Jest tak jak by nie podłączony. W biosie mogę tylko włączyć lub wyłączyć kartę i nic więcej.

Wydaje mi się że sterowniki są ok, Windows 7 nie zgłasza problemów, equlizer pokazuje odtwarzany dźwięk. Chcę się upewnić czy da się coś zrobić zanim kupię osobną kartę muzyczną. Może trzeba zewrzeć któreś piny na płycie głównej, tam gdzie się podpina panel przedni ?

Dołączona grafika

W programie Obsługa przedniego panelu i Wyciszanie gniazd tylnych mam odznaczone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie standardowo chodzi o dołożenie dwóch zworek jakbyś dał zdjęcie mobo to może mógłbym powiedzieć gdzie dokładnie.

Dołączona grafika spróbuj w te fioletowe piny na dole tzn trzeci i ostatni rząd. :.: tak to powinno wyglądać środkowy pin ofc pusty :wink:

Według twojego obrazka poiwinno wyglądać tak :

Dołączona grafika

Po tym zabiegu powinno działać.

Edytowane przez łopian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi