Viperus Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Chłodzenie ze starego w zupełności wystarczy [te stare pentium to jedne z największych grzejników, c2d będzie znacznie chłodniejszy], pastę możesz kupić lepszą, zawsze to kilka stopni mniej przy obciażeniu. Używanego HD4850 z ddr5 raczej nie znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmzeJ Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Lepiej kupić e4500? czy e4600? Czy może jeszcze jakiś inny c2d? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Super pytanie. Lepiej kupić szybszy procesor czy wolniejszy. Podaj w jakich cenach to można odpowiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmzeJ Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 (edytowane) Po prostu jest tyle tych procków że trudno mi coś wybrać. Na pewno używki. Budżet to tak od 100 do 200 zł. Już jeden taki upatrzyłem sobie i nawet dobra cena. http://allegro.pl/intel-core-2-duo-e4500-2-20ghz-2m-800-gwarancja-i1970672836.html Edytowane 7 Grudnia 2011 przez EmzeJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
talibanek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 (edytowane) najlepiej e4300 http://allegro.pl/core-2-duo-e4300-1-80ghz-2m-800-i1955647573.html albo licytuj http://allegro.pl/intel-core-2-duo-e4300-chlodzenie-i1955592268.html na tej płycie powinien zrobić około 2,8ghz Edytowane 7 Grudnia 2011 przez talibanek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 (edytowane) Ten się dopiero licytuje. Dokładać do szybszego nie warto więcej niż 10-15zł. 100zł to max co warto dawać za proca do tej płyty. up, E4300 ma niższe taktowanie a za darmo go nikt nie da. Oc na na tej płycie nie będzie chyba wcale więc trzeba celować w szybsze cpu. Edytowane 7 Grudnia 2011 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmzeJ Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 (edytowane) Czyli ten z aukcji e4500 będzie w sam raz? I tak nawiasem na tej płycie starego D820 nawet się dało podkręcić ale nie dużo. Edytowane 7 Grudnia 2011 przez EmzeJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Będzie ok jak nie dasz za niego więcej niż 100zł. Jeśli dałoby radę ustawić fsb 266MHz to ten E4300 byłby dobra propozycją za 70zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmzeJ Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 (edytowane) Myślę że do jutra nikt go nie przebije raczej. Jeśli użyje starego chłodzenia od wcześniejszego procka da radę cokolwiek podkręcić :D ? No tak kolega parę postów wyżej mówił że wystarczy. Ale czy da radę podkręcić tego procka? Kartę zamówiłem nową vertex hd4850 1GB DDR5 czy ona w pełni rozwinie skrzydła na e4500? Edytowane 7 Grudnia 2011 przez EmzeJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Pamiętam, że już ktoś pisał o chłodzeniu, po co się więc powtarzać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
talibanek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 w necie znalazłem ze niby 300fsb płyta ogarnia można linka do grafy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmzeJ Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 (edytowane) Hmm to by nawet pasowało z tym fsb tylko nie wiem czy na używanym procku to przejdzie. ATI - - VERTEX3D Edytowane 14 Grudnia 2011 przez EmzeJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmzeJ Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 Odświeżam temat. Panowie wymieniałem kartę i procka. kartę tak jak wyżej HD4850 1 GB DDR5 i C2D e4500. Jednak pojawiał się mały problem po założeniu procka zaraz po włączeniu kompa pisze CPU uCode Loading error F1 resume. Wnoszę że mam stary bios bo raczej na nic poważnego to nie wygląda. Mam takie pytanko teraz na stronie asusa http://pl.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5LD2/#download jest najnowszy bios ale w wersji beta i nie wiem czy go instalować czy nie. Co polecacie tą betę czy lepiej wcześniejsza wersję? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 Wrzuć na początek wcześniejszą oficjalną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 Jeśli masz wątpliwości to wgraj najnowszy, finalny obsługujący Twoje cpu. Będzie to 1902. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmzeJ Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 Teraz mam takie pytanie czy da się wgrać bios nie koniecznie z dyskietki do takiej płyty jak ja mam i jak to zrobić? Dziękuje z góry za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 aktualizacja biosu z pendrive - Szukaj w Google Można z poziomu Windowsa, bootowalnej CD. Czasami (w nowych płytach to już chyba zawsze) bios umożliwia update z poziomu bios. Wystarczy pendrive z obrazem biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmzeJ Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 Użyłem asus update ściągnąłem najnowszą wersję i wybrałem plik biosu jaki chciałem wgrać wszystko się ładnie wgrało, reset i pisze cmos coś tam i opcje f1 to enter setup i f2 wgraj ustawienia domyślne. W biosie wybrałem wgraj ustawienia domyślne i teraz wszystko się normalnie ładnie włącza. Sprawdziłem w biosie wersję wgranego biosu tez się zgadza. Czyli wszystko w porządku tak? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 Tak jest git, odpal skyrima i zobacz jak śmiga ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...