Kuagashi Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 Witam, zakupilem nowego kompa i niestety nie jestem w stanie zrobic na nim zrboic nic poza przegladaniem neta na ubuntu z usb. Ze wzgledu na ceny nie kupowalem dysku i myslalem ze posmigam na starym ,lecz sie go nie da podlaczyc ze wzgledu na lacza i jego starosc. Moje pytanie brzmi czy da sie zainstalowac windowsa na dysku przenosnym usb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 Jeśli to dysk na ATA to są przejściówki ,wtedy można podłączyć na Sata. Jeśli płyta ma opcje aby uruchomić ją pod USB to da radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuagashi Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 Tzn nie wiem o ktorym dysku mowimy mam dysk w starym stacjonarnym ktory ma takie tasmy szerokie oraz mam dysk ktory jest przenosny i podlacza sie go pod USB. Probowalem zrobic tak ze wzialem wrzucilem instalke 7 w wersji na usb i wrzucilem na pendrive a ten dysk przenosny sformatowalem i podlaczylem no i wyskoczyla instalacja windows lecz jak wybralem ten moj dysk usb do instalacji na nim wyszlo mi ze nie da sie instalowac na dysk Usb oraz cos tam IEEE 2097 jakos tak :(, dzieki za odp mam nadzieje ,ze da sie jakos to ogarnac bo zagralbym wreszcie w cos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 Poszukaj na allegro adaptera Sata ->IDE. To tedy jest możliwość podłączenia Twojego starego dysku pod te złącze. Zobacz tu na USB http://technet.microsoft.com/pl-pl/library/uzycie-dysku-usb-do-instalowania-systemu-windows-7---nawet-na-komputerze-przenosnym.aspx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuagashi Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 Poszukaj na allegro adaptera Sata ->IDE. To tedy jest możliwość podłączenia Twojego starego dysku pod te złącze. Zobacz tu na USB http://technet.microsoft.com/pl-pl/library/uzycie-dysku-usb-do-instalowania-systemu-windows-7---nawet-na-komputerze-przenosnym.aspx Ok dzieki wielkie ,a widze ze na allegro mozna w miare tanio dostac 500Gb sata II tylko ze to jest seagate ,a one podobno sa slabe. Co o sadzic o seagatach? Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 Z tego co wiem to seria 11 była dosyć pechowa,prawdopodobnie chodzi o firmware tych dysków. Następna seria już jest lepsza,ale pewien niesmak pozostał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuagashi Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 Z tego co wiem to seria 11 była dosyć pechowa,prawdopodobnie chodzi o firmware tych dysków. Następna seria już jest lepsza,ale pewien niesmak pozostał. Aha ok to rozwaze ta opcje, dzieki za pomoc pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...