Skocz do zawartości
Kuagashi

Windows na dysku przenosnym

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zakupilem nowego kompa i niestety nie jestem w stanie zrobic na nim zrboic nic poza przegladaniem neta na ubuntu z usb. Ze wzgledu na ceny nie kupowalem dysku i myslalem ze posmigam na starym ,lecz sie go nie da podlaczyc ze wzgledu na lacza i jego starosc. Moje pytanie brzmi czy da sie zainstalowac windowsa na dysku przenosnym usb?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn nie wiem o ktorym dysku mowimy mam dysk w starym stacjonarnym ktory ma takie tasmy szerokie oraz mam dysk ktory jest przenosny i podlacza sie go pod USB. Probowalem zrobic tak ze wzialem wrzucilem instalke 7 w wersji na usb i wrzucilem na pendrive a ten dysk przenosny sformatowalem i podlaczylem no i wyskoczyla instalacja windows lecz jak wybralem ten moj dysk usb do instalacji na nim wyszlo mi ze nie da sie instalowac na dysk Usb oraz cos tam IEEE 2097 jakos tak :(, dzieki za odp mam nadzieje ,ze da sie jakos to ogarnac bo zagralbym wreszcie w cos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj na allegro adaptera Sata ->IDE. To tedy jest możliwość podłączenia Twojego starego dysku pod te złącze. Zobacz tu na USB http://technet.microsoft.com/pl-pl/library/uzycie-dysku-usb-do-instalowania-systemu-windows-7---nawet-na-komputerze-przenosnym.aspx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj na allegro adaptera Sata ->IDE. To tedy jest możliwość podłączenia Twojego starego dysku pod te złącze. Zobacz tu na USB http://technet.microsoft.com/pl-pl/library/uzycie-dysku-usb-do-instalowania-systemu-windows-7---nawet-na-komputerze-przenosnym.aspx

Ok dzieki wielkie ,a widze ze na allegro mozna w miare tanio dostac 500Gb sata II tylko ze to jest seagate ,a one podobno sa slabe. Co o sadzic o seagatach? Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi