Ombre Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 Cześć, chciałbym stosunkowo tanio pijać możliwie najlepszą kawę. Jeżeli chodzi o kawę to chciałbym, żeby miała możliwie dużo kofeiny. Mielarka ręczna? Takie są tańsze, ale czy równie dobre? Co z zaparzaniem? Nie stać mnie na ekspres ciśnieniowy. Jakieś tańsze metody? Dzięki za góry za wszelkie podpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 Kafeterka. Miałem kiedyś tak działającą jak czajnik bezprzewodowy. Nie trzeba było jej grzać na ogniu. Do tego młynek i sobie kosztuj kawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2011 Dzięki. A co z samą kawą? Co kupić z dużą ilością kofeiny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2011 Caffe prego! • Strona główna - kopalnia wiedzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 Trochę mnie zasmuciło te forum. Chyba po prostu kupię kawę mieloną, tylko lepszej jakości bo narazie nie stać mnie na całą zabawę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Ja ostatnio pijam wyłącznie mieszanki z palarni DoubleShot. Są dość drogie, ale jest przepaść między wszystkimi włoskimi kawami, których do tej pory próbowałem, a próbowałem prawie wszystkiego, co jest u nas do kupienia. Zaparzam w kafeterce Bialetti Moka Express 6cup, do tego młynek Tchibo - zestaw budżetowy, ale kawa wychodzi naprawdę przednia, tylko trzeba długo ćwiczyć, aby dojść do perfekcji; odpowiednia warstwa kawy w pojemniczku, płomień, czas parzenia... Z tańszych najlepiej wchodziła mi LaBrasiliana MARFISA. Polecam sklep cafesilesia! Jeszcze się nie zdażyło tak, żebym na drugi dzień od zamówienia nie dostał paczki 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Polecenie tego sklepu to był strzał w dziesiątkę. Okazało się, że mam do niego 10 minut samochodem, więc... 8O Btw. mógłbyś coś więcej o tym młynku tchibo? nie potrafię znaleźć. to chyba była krótka edycja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Caffe prego! • Zobacz temat - Młynek ze sklepu Tchibo (TCM) O tym mowa 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czajka Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Ja osobiście z gotowych kaw dostępnych w supermarketach polecam Astra, co prawda mogę ją zneleźć tylko w Kauflandzie i Carrefourze :) Ale nie mam po niej efektów ubocznych typu szybsze bicie serca etc. Jest poprostu czysta bez brudów tj w Tchibo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 "jak najtaniej pić najlepszą kawę" - to chyba trzeba zrobić napad na palarnię z kopi luwak :P Poza kafetierą przemyśl zakup Aeropressa. Przerobiłem oba urządzenia i Aero wymiata. W porównaniu do mokki zyskujesz większą kontrolę nad zaparzaniem no i potrzebujesz jedynie gorącej wody, zamiast kuchenki. Do Aero polecam Caffen Bar. Mieszanka z robustą tak więc i kofeiny trochę jest, ale jednocześnie nie zajeżdża starym trampkiem. Marcin, mówisz że aż takie dobre DoubleShooty? Boje się zainwestować w nie, czuje że wpadnę w to jak kupię i wydatki na kawę mi podskoczą 3 krotnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 Ponieważ mam ostatnio ostrego <span style='color: red;'>[ciach!]</span>lca na punkcie kawy, zaczynam na nią wydawać konkretne kwoty, a filiżanek dziennie potrafię wypić kilkanaście, postanowiłem w ramach powściągania kubków smakowych i powstrzymaniu drenażu portwela kupić coś tańszego. Bardzo lubię palarnie Izzo (zwłaszcza ich izzo silver), więc kupiłem takie: Powiem, że nie spodziewałem się, że w cenie od 50zł/kg można kupić tak przyzwoitą kawę 80% Arabica, 20% Robusta, dość mocno palona. Niestety dość szybko po otwarciu traci część walorów, mniejsze opakowanie by się przydało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 Ponieważ mam ostatnio ostrego [ciach!]lca na punkcie kawy, zaczynam na nią wydawać konkretne kwoty, a filiżanek dziennie potrafię wypić kilkanaście A myślałem że to ja mam <span style='color: red;'>[ciach!]</span>lca na punkcie kawy.. dzięki stary wyleczyłeś mnie :) Mam zamówione obecnie 6kg różnych kaw więc jak dotrą do mnie to może coś tu wrzuce. Obecnie moją ulubioną jest Lavazza Qualita Rossa ale dużo eksperymentuje z gatunkami, własnymi mieszankami i różną grubością mielenia więc z pozornie średniej kawy może wyjść super napój. Także w sumie ciężko określić tak na prawdę ulubioną :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 A myślałem że to ja mam <span style='color: red;'>[ciach!]</span>lca na punkcie kawy.. dzięki stary wyleczyłeś mnie :) Powaga, jak akurat nie pracuję (a pracę mam taką, że mam czasem 4-5 dni wolnego pod rząd), to ekspres włączam, jak wstaje i wyłączam o 21.00 - później już staram się nie pić, ale też nie zawsze mi wychodzi ;]]] Lavazza, hmmm... dawno żadnej sam nie kupiłem... kiedyś dało się pić Lavazza Espresso, ale ogólnie mam bardzo średnie mniemanie o ich kawach - marketing i dystrybucje mają za to przednią. Co zamówiłeś? Ja chyba spróbuję w końcu: http://www.kawywloskie.pl/product-pol-463-Kawa-ziarnista-Passalacqua-Harem-1kg.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 (edytowane) Segafredo Intermezzo, PARANA EXTRA BAR, Agust BAR CREMA, Lavazza Super Crema, La Brasiliana ROSSO EXTRA, La Brasiliana MARFISA To są strzały w ciemno więc jak coś z tego będzie paskudne to trudno, sie przeżyje (znaczy wypije) :) Lavazze zacząłem pić próbując jak jedną z wielu. Nawet reklam to nie kojarzę czy tego typu marketingu. Z moich ulubieńców to jeszcze Illy Espresso EDIT Przy wyborze rezygnuje z kaw opisanych jako "niska zawartość kofeiny" ale w sumie to może błąd kiedy smak mógłby być nieziemski :D Edytowane 14 Lipca 2014 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 Z tych, co zamówiłeś piłem Paranę Extra Bar i właśnie piję Marfisę - jest bardzo dobra i to pomimo tego, że wolę bardziej wypalone kawy. illy ma od pewnego czasu w ofercie również espresso black - mocniej palona i bardzo dobra... jakkolwiek trochę przepłacona. http://www.kawywloskie.pl/product-pol-82-Kawa-mielona-illy-Espresso-Black-250g.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2014 Na pierwszy ogień poszła Agusta Bar Crema. Delikatna i mocno zmielona daje wyraźny posmak czekoladowy. Żadnej goryczy czy kwaskowości. Ale słabiutka pod względem pobudzenia. Piłem tylko jako Cappuccino, ale tylko tak pije kawe. Polecam na smaka ale nie zapewni porannego obudzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...