lewozmywak Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Znalazłem coś takiego tylko cena dość niska jak na taki zestaw: ESC Intel Core i5-2500 3.3GHz/4GB DDR3/1TB HDD/Radeon HD6870/DVD-RW/500W - 2699,00zł : Esc.pl A zobaczcie ile sobie za podobny zestaw zyczy komputronik: http://www.komputronik.pl/product/117557/Sprzet_komputerowy/Komputery_PC/Infinity_F5_7000_W7HP64_K201_.html W czym sęk w tym Escu ze tak tanio? A może nie jest tanio tylko Komputronik dodaj duża koszta za sygnowanie swoją nazwą. Nie chcę mi się babrać w składanie sprzęt własnoręcznie, chętnie bym odebrał już złożony, bo też za bardzo nie ufam kurierom przy tak drogich zamówieniach, niech dostane zwalony sprzęt i zostanie mi bawienie sie w reklamowanie i udowadnianie że to nie ja zepsułem... Ale jak nie będzie innego wyjścia to trudno... Na sprzęt chciałbym wydać maks 3,7 tys zł , no w ostateczności mógłbym już dac pełne 4 tys zł. W tą cene ma się zmieścić PC'et i monitor. Dało by radę zmieścic w cenie radk 6950 i 8 GB Ramu :P... czy na chwilę obecną nie opłaca sie tego kupować i trzymać się tylko przy jedynym słusznym wyborze graficznym czyli 6850/6870... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modd Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Większość sklepów raczej oferuje złożenie komputera z wybranych części. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 (edytowane) Gotowych zestawów lepiej nie kupować, zwykle w podobnej cenie można złożyć wydajniejszy i mniej awaryjny sprzęt złożony z "oddzielnych" podzespołów. Dlaczego wspomniałem o awaryjności? Otóż zasilacze stosowane w takich gotowcach są zwykle bardzo kiepskiej jakości. W każdej chwili mogą ulec awarii zabierając ze sobą do krainy wiecznych snów połowę pozostałych podzespołów. W przypadku zestaw z esc.pl w zestawie znajduje się właśnie taki zasilacz no-name. W zestawie z komputronika nie jest to wyszczególnione, aczkolwiek zapewne jest podobnie. Zestawy z esc i komputronika różnią się ponadto zamontowanym procesorem, płytą główną i obudową. Zestaw z esc.pl ma ponadto wolny dysk twardy. Ceny z komputronika są z reguły znacznie wyższe, niż w pozostałych sklepach. Tak czy inaczej kupowanie gotowców nie jest zalecane, a większość sklepów oferuje możliwość złożenia zestawu. Napisz, czy masz jakiś dysk twardy na SATA, który mógłbyś narazie zatrzymać i włączyć do nowego komputera. Obecne ceny dysków twardych są bardzo wysokie w porównaniu do tych sprzed kilku tygodni. Edytowane 13 Listopada 2011 przez BlackMachine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewozmywak Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 I tu mam problem bo moj komp to już 6 letni złomek co jedynie jeszcze world of warcraft pociągnie... Twardziel/napędy mam na IDE, i już dość mocno zużyte. Musiałbym się bawić w jakieś adaptery? Opłaci mi się? Czy już lepiej kupować HDD/napęd DVD pod sata... Ostatnio pooglądałęm sobie testy GTX 560 TI i trochę się nią zainteresowałęm... Dobra alternatywa? Karta chyba lepsza od HD6850? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DragonHunter Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 GTX560Ti jest wydajniejszy od HD6850 i to sporo Jeżeli potrzebujesz dysk to: http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=64193&s=58341&s=60655&s=63095&s=66747&s=63363&s=63705&s=64238&s=56713 Wg mnie jak byś pociął na płycie - kupił Asrock'a P67 Pro3 i nie kupował chłodzenia to zmieścił byś się z GTX570. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Po ostatnim teście Thermaltake Contac 29 moim zdaniem lepiej wstrzymać się z jego polecaniem. Wg. wspomnianego testu jego wydajność jest trochę niższa niż Ximgateka Gaia SD1283 i SPC Fery... Oto właściwy link do testu: Thermaltake Contac 29 BP - Wykresy wydajności - infoBIT.pl - testy sprzętu komputerowego, recenzje oprogramowania, porady Jako nagrywarkę DVD lepiej wziąć coś tańszego, już za 70-80 zł są przyzwoite napędy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
login206 Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Gotowych zestawów lepiej nie kupować, zwykle w podobnej cenie można złożyć wydajniejszy i mniej awaryjny sprzęt złożony z "oddzielnych" podzespołów.. Zasadniczo sie zgadzam, ale wielu sprzedawcow wystawiajach sprzet na allegro to zwykle sklepy komputerowe, mozna poprosic o wystawienie zmienionego towaru skladajacego sie z wybranych samodzielnie komponentow, albo zlozyc zamowienie poza allegro i odebrac osobiscie to co chcemy. Czasami z nieznanych mi powodow sa w stanie zaoferowac lepsze ceny niz sklepy typu morele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Po ostatnim teście Thermaltake Contac 29 moim zdaniem lepiej wstrzymać się z jego polecaniem. Wg. wspomnianego testu jego wydajność jest trochę niższa niż Ximgateka Gaia SD1283 i SPC Fery... Oto właściwy link do testu: Thermaltake Contac 29 BP - Wykresy wydajności - infoBIT.pl - testy sprzętu komputerowego, recenzje oprogramowania, porady Fakt, obecne wersje Contac 29 mają jakby niższy poziom wydajności... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewozmywak Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2011 Procesor Intel Core i5-2500K 3,3 GHz 6MB cache s. 1155 Box 855zł Płyta główna ASUS P8P67 LE Rev.3.0 P67 DDR3 SATA6 GLAN CF ATX s.1155 395zł Pamięć RAM GoodRam 2x4GB DDR3-1333 Dual Chanel CL9 145zł Karta graficzna Gigabyte GTX560Ti 1024MB 256Bit PCI-E OC 899zł Dysk Twardy Seagate ST500DM002 500GB sATA III 16MB 339zł Obudowa Tacens Prior Limited Black 119zł Zasilacz OCZ ModXStream Pro OCZ500MXSP-EU 500W 269zł Napęd LG DVD Recorder GH22NS70 Sata Black Oem 70zł W SUMIE : 3091,00zł płyta główna ma pozwolić na swobodne podłączenie zestawu głośnikowego 6:1/5:1 Nie będę bawił się w podkręcanie dlatego nie ma chłodzenia dodatkowego. Zasilacz wystarczy spokojnie czy na granicy jest? Jeszcze monitor jakiś do tego, ale nie mam za bardzo pojęcia jaki. Coś do zmiany czy ok? W sumie nie mogę przekroczyć 4000,00zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2011 Płyta - zmień na Asrock P67 Pro3 . Ram - do gier wystarczy 4GB , chyba że zajmujesz się grafiki itp. to bierz 8GB . Buda - dołóż do SillentiumPC Brutus 410 / Fractal Design Core 1000 . Zasilacz- w tej cenie można dostać dużo lepszego XFX Core 550 W . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...