Skocz do zawartości
Liquid

Zobaczcie ile ciepła daje procek!

Rekomendowane odpowiedzi

Boyco - czyzbys lecial na 1,75V? Co to za wspanialy egzemplarz?

Niezly co? Seria AHLCA!

Kupilem od pewnego kolesia za 20zł wiecej niz staly na rynku. Ale warto bylo.

Niestety troche sie grzeje a ja mam jakiegos CoolerMastera tylko. Jak kupie Volacano 7 to puszcze go spokojnie na 10.5x133 (mam nadzieje).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co? Ja jestem debil komputerowy ale nie wiem jak można być tak naiwnym zeby mysleć iś athlon XP taki np. 1600+ wydziela tylko 20 kilka Watt ciepła. Przecież to bzdura!!!!!!!!!!!! Niech ten co to wymyślił wpisze w rubryce core wartosć napięcia z kropką nie przecinkiem to się przekona. Mój Athlon 850 Mhz, SLot A, przy core równym 1.715 (bo takąpodaje wiekszosć programów sprawdzajacych i bios) wydziela ok. 50-51 Wat. Athlon Thunderbird 1400 Mhz ok. 72,1-72,5 (niektórzy twierdząnawet ze ok 75) Watt ciepła.

Wersje Xp wypromieniowują znacznie mniej ciepła niż Thunderbirdy (podobno 2000+ grzeje słabiej niż thunderbird 1400 i dopiero wersja 2100+ go przegania) jednak nie na tyle coby wierzyć gadaniu ze czyjś procek daje tylko 20 kilka wat.

P. S. jak się w tym kalkulatorze wpisuje wartosć core z przecinkiem to nie wazne czy się wpisze 1,5 czy 1,7 czy 1,9 zawsze rozpozna on tylko cyfrę 1 i kazda kalkulacja będzie taka sama. Wiem bo sprawdzałem i dlatego trzeba wpisywać core z kropką!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mojemu obliczyło 60.3 W , sam doszedłem do takiego wyniku 3 miesiace temu :D 8)

Widze ,ze autorzy programu całkowicie zignorowali istnienie celków ,widocznie za mało wydzielają ciepła :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazłem mały błąd na tej stronie

mój dureń

1000@1000 1,75 wydziela jakieś 15

1000@1000 1.75 wydziela jakieś 46

cały problem polega na tym że jak jest przecinek to on go ignoruje i jako napięcie umieszcza to co jest przed nim, czyli 1 volt w moim przypadku

kiedy zamiast przecinka umieścimy kropke to wszystko jest w porządku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i jak zwykle nie doczytałem do końca :(

całe moje rozmyślanie dlaczego tak mało ciepla wydziela zajeła, i dojście do tego dobrego wyniku zajeło mi jakieś 3min.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...