Gubernator Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 To był by dopiero grzejnik :twisted: Processor: ThunderBird Model 4 Socket A Family/Architecture: A;Nominal Speed: 900 MHz Actual Operating Speed: 3000 MHz Actual Core Voltage: 3.00 VoltsEstimated Actual Maximum Dissipation: 321.3 Watts Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Boyco - czyzbys lecial na 1,75V? Co to za wspanialy egzemplarz? Niezly co? Seria AHLCA! Kupilem od pewnego kolesia za 20zł wiecej niz staly na rynku. Ale warto bylo. Niestety troche sie grzeje a ja mam jakiegos CoolerMastera tylko. Jak kupie Volacano 7 to puszcze go spokojnie na 10.5x133 (mam nadzieje). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Wiecie co? Ja jestem debil komputerowy ale nie wiem jak można być tak naiwnym zeby mysleć iś athlon XP taki np. 1600+ wydziela tylko 20 kilka Watt ciepła. Przecież to bzdura!!!!!!!!!!!! Niech ten co to wymyślił wpisze w rubryce core wartosć napięcia z kropką nie przecinkiem to się przekona. Mój Athlon 850 Mhz, SLot A, przy core równym 1.715 (bo takąpodaje wiekszosć programów sprawdzajacych i bios) wydziela ok. 50-51 Wat. Athlon Thunderbird 1400 Mhz ok. 72,1-72,5 (niektórzy twierdząnawet ze ok 75) Watt ciepła. Wersje Xp wypromieniowują znacznie mniej ciepła niż Thunderbirdy (podobno 2000+ grzeje słabiej niż thunderbird 1400 i dopiero wersja 2100+ go przegania) jednak nie na tyle coby wierzyć gadaniu ze czyjś procek daje tylko 20 kilka wat. P. S. jak się w tym kalkulatorze wpisuje wartosć core z przecinkiem to nie wazne czy się wpisze 1,5 czy 1,7 czy 1,9 zawsze rozpozna on tylko cyfrę 1 i kazda kalkulacja będzie taka sama. Wiem bo sprawdzałem i dlatego trzeba wpisywać core z kropką!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Mojemu obliczyło 60.3 W , sam doszedłem do takiego wyniku 3 miesiace temu :D 8) Widze ,ze autorzy programu całkowicie zignorowali istnienie celków ,widocznie za mało wydzielają ciepła :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 znalazłem mały błąd na tej stronie mój dureń 1000@1000 1,75 wydziela jakieś 15 1000@1000 1.75 wydziela jakieś 46 cały problem polega na tym że jak jest przecinek to on go ignoruje i jako napięcie umieszcza to co jest przed nim, czyli 1 volt w moim przypadku kiedy zamiast przecinka umieścimy kropke to wszystko jest w porządku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 no i jak zwykle nie doczytałem do końca :( całe moje rozmyślanie dlaczego tak mało ciepla wydziela zajeła, i dojście do tego dobrego wyniku zajeło mi jakieś 3min. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...