yuucOm Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 (edytowane) Jak w temacie. Chciałbym zmienić ostrość ekranu lcd laptopa na mniejszą. Na PC z monitorem LG mam dodatkowy program dzięki któremu mogę coś takiego zrobić - niestety z laptopem nie dostałem takiego programu. Da się zmienić (zmniejszyć w tym przypadku) ostrość ekranu laptopa na Windows 7 Pro ? Gdzie szukać takiej opcji ? Może jest jakiś program od tego ? Po prostu obraz się wydaje tak ostry jakbym mógł na białym tle zobaczyć każdy piksel... Edytowane 28 Listopada 2011 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Ziarnistości matrycy w lapku nie poprawisz, a pewnie w tym rzecz - to niestety przypadłość wielu monitorów w lapach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2011 Ziarnistości matrycy w lapku nie poprawisz, a pewnie w tym rzecz - to niestety przypadłość wielu monitorów w lapach. Trafiłeś w sedno że tak powiem ;). Ale wiem że da się zmniejszyć ostrość monitora lcd. Tak zrobiłęm na stacjonarnym programem forteManger i tam moge dostosować brightnes, kontrast oraz właśnie sharpnes. Denerwuje mnie za duża ostrość obrazu od czcionek po w ogole obraz. Na prawdę nie ma programu dzięki któremu by się dało to zrobić na ekranie od laptopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misio-Jedi Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2011 Najlepszy sposób to podłączyć stacjonarny monitor. Monitory w laptopach nie są projektowane do tego żeby generować dobry obraz, tylko żeby mieć małą grubość i pobierać mniej energii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...