tomboy Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Mimo uruchomienia w rejestrze prefetchingu on nadal mi nie dziala, w katalogu Prefetch nie ma zadnych plikow. Co zrobić żeby w koncu działał?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Spróbuj może tego ... gdzieś na chip.pl widziałem też programik do załączania Prefetch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 On tylko pokazuje jakies pliki systemowe dll i inne, nic o prefetchu nie ma :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 http://www.majorgeeks.com/article.php?sid=...a595ae9185f83cd To może ten ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 On tylko pokazuje jakies pliki systemowe dll i inne, nic o prefetchu nie ma :(On pokazuje liczniki systemu WinXP, wydawało mi się że Prefetch też on załącza i wyłącza. Po najechaniu na plik *.dll na dole pojawia się opcja, czy załączyć, czy wyłączyć dany licznik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 On tylko pokazuje jakies pliki systemowe dll i inne, nic o prefetchu nie ma :(On pokazuje liczniki systemu WinXP, wydawało mi się że Prefetch też on załącza i wyłącza. Po najechaniu na plik *.dll na dole pojawia się opcja, czy załączyć, czy wyłączyć dany licznik.No niby jest jakies zaznaczenie ale wszystko jest zaznaczone. A ten program Windows XP Prefetch clean & control to juz mam i on tez nic nie moze zdzialac. Pokazuje ze mam włączony prefetching, a plikow nie widac :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 A moze ktos wytlumaczyc, o co chodzi w tym prefetch'u? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 A moze ktos wytlumaczyc, o co chodzi w tym prefetch'u? :)Prefetching jest to mechanizm odczytywania plikow z wyprzedzeniem. Windows przy stracie odczytuje pliki najczęsiciej uzywane. Trochę dłuzje trwa ładowanie systemu ale poźniej sie szybciej programy uruchamiają. Mniej więcej o to w tym prefetchingu chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...