Armo Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 (edytowane) Witam. Zakupiłem kartę grafiki Gigabyte GTX 460 1GB. Problem polega na tym że na tej mobo nie działa automatyczna regulacja obrotów wentylatorów na grafice. Bez względu na obciążenie grafiki zawsze działają na 40%. Kartę podłączyłem u kumpla (Asus M4N75TD) i karta działała jak należy. Na mojej mobo po uruchomieniu jakiegokolwiek benchmarka karta działa najwyżej minutę i zawiesza się obraz (dźwięk działa dalej). Kiedy ustawię wentylatory ręcznie na 70% to karta działa w benchmarkach, lecz zauważyłem że zawiesza się po kilku sekundach działania OCCT (test GPU) nawet jak ustawię wentylatory na 100%. Kombinowałem już z wszystkim, różne sterowniki (grafa, mobo), różne biosy do mobo (nie można zaktualizować biosu do karty grafiki, mimo że takowy jest na stronie Gigabyte). Odłączyłem wszystko co niepotrzebne od mobo i też kaplica. Dodatkowe zasilanie karty grafiki podłączałem na różne sposoby (kable 6pin z zasilacza, przejściówki z molex). Moja stara poczciwa Gigabyte 8800 GT na tej płycie działa bez zarzutu. W sobotę idę jeszcze do kumpla sprawdzić sprzęt na jego zasilaczu, ale wątpię aby mój był uszkodzony bo niedawno sprawdzałem na moim sprzęcie GTX 480 od znajomej i nie było problemów. Co może być problemem niedziałania grafiki? Ostatnim podejrzanym jest płyta główna. Sprzęt jak w sygnaturze, system Win 7 x64. Edytowane 30 Listopada 2011 przez Armo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Winny znaleziony. Okazało się, że płyta główna do wymiany. Temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...