beavisek Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Mam duży cooler i ze 2 centymetry luzu od ściany zasialcza :( . Czy nie będzie lepiej (powinno być lepiej) się chłodzić procek jak zdejme obudowe zasilacza? Wtedy jest wiecej przestrzeni. Zrobił ktoś tak z was :?: Można to zrobić ? Niczym to nie grozi że elementy wewnątrz zasilacza nie beda osłoniete :?: Dzieki za wszelkie sugestie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Ja wogóle wymontowałem zaśilacz ze środka i przykręciłem u góry na obudowie. Nawet temperaturka spadła. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Ja nie mam obudowy od kompa i od zasilacza, fakt że niebezpieczne ale mogłem przynajmniej wyłączyć wiatrak, jest teraz super cicho :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Pod zasilaczem powinno być miejsce (taka kratka). Walnij tam wiatrak 8x8 (wyciągowy). Mnie taki wiatrak dał 6-7 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Mam duży cooler i ze 2 centymetry luzu od ściany zasialcza :( . Czy nie będzie lepiej (powinno być lepiej) się chłodzić procek jak zdejme obudowe zasilacza? Wtedy jest wiecej przestrzeni. Zrobił ktoś tak z was :?: Można to zrobić ? Niczym to nie grozi że elementy wewnątrz zasilacza nie beda osłoniete :?: Dzieki za wszelkie sugestie!Tobie chodzi o obudowe obudowy czy obudowe zasilacza. Chyba raczej o to pierwsze. Niektórzy cały czas mają otwartą obudowe i wszystko działa. Jak zdejmiesz obudowe to temperatura powinna spaść, ale hałas wzrośnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Pewnie chodzi o to ze jedna ze scianek zasilacza jest zaraz nad wentyklatorem , napewno od tego jest glosniej "wieksze zawirowania powietrza " i mniej wydajnie , jak darady to wywal zasilacz na zewnatrz kompa , lub jakos wymontoj ta jedna scianke zasilacza , innego wyjscia nie widze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beavisek Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Mam duży cooler i ze 2 centymetry luzu od ściany zasialcza :( . Czy nie będzie lepiej (powinno być lepiej) się chłodzić procek jak zdejme obudowe zasilacza? Wtedy jest wiecej przestrzeni. Zrobił ktoś tak z was :?: Można to zrobić ? Niczym to nie grozi że elementy wewnątrz zasilacza nie beda osłoniete :?: Dzieki za wszelkie sugestie!Tobie chodzi o obudowe obudowy czy obudowe zasilacza. Chyba raczej o to pierwsze. Niektórzy cały czas mają otwartą obudowe i wszystko działa. Jak zdejmiesz obudowe to temperatura powinna spaść, ale hałas wzrośnie. Nie właśnie chodzi mi o obudowe zasialcza :P Jedna ze ścianek da się wymontować (od strony coolera) i wtedy naprzeciwko wentyla wystają te badziiewia z zasialcza i nie weim czy to bedzie lepiej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zasilacz jest osloniety dlatego zeby sie zadne zaklucenia elektromagnetyczne nie wydostawaly i nie zaklucaly dzialania kompa. Dzieki obudowie jest pewnien przeplyw powietrza przec caly zasilacz i chlodzi elementy, bez obudowy moze sie poprostu usmazyc. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 zalożę się że masz obudowę Optimusa z '98 Tam można smarzyć jajka. Mialem taką obudowę. 2 tygi używalem i fire :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 nie baw sie w rozmontowywanie zasilacza tylko powies go z tylu w tym samym miejscu, musisz tylko powiercic dziury w jego tylnej sciance i wieszasz go na tych samych dziurach z tylu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...