mandyn Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 Witam wszystkich, mam zamiar poskładać taki komputer, głównie do gier, chciałbym aby procesor był z AMD, oraz karta - jakiś Radeon, oraz żeby był to najbardziej wydajny komputer (bez podkręcania) w tej klasie cenowej. Proszę o uwzględnianie sklepu komputronik.pl - wiem że ceny tam są trochę wygórowane, ale potrzebuje fakturę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 W tym budżecie (i nie tylko w tym) zdecydowanie lepiej będzie złożyć coś na Intelu niż na AMD. Kupując w komputroniku przepłacasz kilkaset zł w porównaniu do innych i tańszych sklepów. Fakturę również dostaniesz nie tylko w komputroniku. Napisz, czy do zestawu należy doliczyć jakieś peryferia, tj. system operacyjny, monitor itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 Wszystkie sklepy wystawiają faORT: ORT: ktury. Procesory amd są obecnie relatywnie mało wydajne, prądożerne, drogie. Napisz jakie ma być przeznaczenie komputera i co ma wchodzić w skład zestawu. Sama puszka, system operacyjny, monitor, klawiatura, mysz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fIDoo Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 a czy kolega przypadkiem nie chce wygrac konkursu z benchmarku? jak nie to przepraszam z góry :) 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mandyn Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 (edytowane) Jakiego konkursu? Nie po prostu chce coś poskładać sobie do grania. Monitor, klawiaturę, mysz mam swoje, dyski twarde też. Chciałbym obudowę, płytę główną, zasilacz, procek, grafikę oraz ram i ewentualnie jakieś chłodzenie procka. Wybrałem AMD, bo do tego czasu wszystkie procesory jakie miałem były z tej firmy, i jest dla mnie firmą "zaufaną". Wybrałem komputronik, bo wiem z doświadczenia, że mają bardzo dobry serwis (gwarancje, zwroty). Obecnie jestem w posiadaniu Athlona x2 255, oraz płytę główną MSI, ale chyba nie nada się do użytku bo ma socket AM3. Edytowane 2 Grudnia 2011 przez mandyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 Co z nagrywarką DVD? Być może Twoja płyta obsługuje Phenomy II X4 955, więc możesz ewentualnie zastanowić się nad takim rozwiązaniem. Oczywiście taki i5-2500k będzie znacznie wydajniejszy od Phenoma. Swoją drogą ile dokładnie możesz przeznaczyć na nowe podzespoły? 3500 tys zł? 4150 zł? Nazwa tematu wydaje się dość dwuznaczna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 Cytat Modernizacja komputera do 650złOdnosiło się do innego zestawu, wpis ten zniknął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasp Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 (edytowane) W tej chwili najlepszym (cena/wydajność) wyborem dla graczy jest komputer oparty na i5 intela. 1. Obudowa SilentiumPC Brutus 410 Pure Black (bardzo udana buda, dwa śmigła 120mm w komplecie, montaż zasiłki na spodzie, made in PL) 2. Zasilacz OCZ Fatal1ty 550W modularny (dwie mocne linie 12V po 25A, 600W w szczycie, długie kable) 3. Płyta główna AsRock Fatal1ty P67 Performance (8+2 fazy zasilania CPU, USB 3.0, SataIII, możliwy montaż chłodzenia z innych podstawek) 4. Procesor Intel Core i5-2500K 3.3/3.7GHz (odblokowany mnożnik) 5. Chłodzenie SilentiumPC Fera HE1224 (wydajne i tanie, made by PL) 6. Grafika Asus GeForce GTX 560 Ti DCII (bardzo duży potencjał, prosty overclocking) 7. Ram GoodRam 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 Play (wydajne i tanie, made by PL) Wyszedł mały potworek do gier. W esc.pl koszt 3000zł. Poskładają za free. FVat otrzymasz. Edytowane 3 Grudnia 2011 przez wasp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zestaw ok, jednak z tym made by PL to się zapędziłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mandyn Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Klaus, wpis ten znikną, bo byłem bardzo zdezorientowany, napisałem drugi temat, dałem tutaj edytuj post, i wywaliłem tamtą część, myśląc, że nie chcący skopiowałem i wkleiłem :P (co napisać ten post drugi raz w tym temacie?) Z tym made in PL, to nie mam nic przeciwko, moim zdaniem trzeba wspierać Polski przemysł :) Wasp, twoja propozycja bardzo mnie przekonuje, a za te 500zł, nie było by opcji albo szansy żeby wsadzić jakiejś podwójnej grafiki? - w sensie dwie karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 (edytowane) Zapraszam do lektury regulaminu, obowiązuje zasada, kolejny temat możesz założyć jeśli poprzedni jest nieaktywny 2 miesiące. Regulamin nie przewiduje od tej zasady wyjątków. Pamięci Goodram są produkowane w zakładach WILK w Polsce. Fera jest produkowana dość daleko od Wisły. SilentiumPC / Fera HE1224 Dwie karty graficzne to kiepski pomysł. Edytowane 3 Grudnia 2011 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mandyn Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Acha, to przepraszam bardzo, moja wina - nie przeczytałem ragulaminu. Nie do końca rozumiem, czy teraz powinienem napisać tutaj ten post, jeżeli temat został połączony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 tak, pisz tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mandyn Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 (edytowane) Ostatnio kolega mnie poprosił o upgrade jego komputera, tylko nie za bardzo wiem co mu tam wsadzić, aktualnie posiada on: (odczyty z everest'a) Procesor: AMD Athlon 64 3800+, 2723 MHz (12 x 227) - socket 939 Płyta główna: MSI RD480 Neo2-FI (MS-7194) Ram: DIMM1: GoodRAM GR400D64L3/1G (1GB) oraz DIMM3: Kingston K (512MB) DDR1 Zasilacz: Seasonic 350W Karta graficzna: nVIDIA GeForce 9400 GT - Procesor graficzny: 550 MHz, Shader: 1400 MHz, Pamięć: 350 MHz Dyski twarde: Seagate Barracuda 5400.1 40015 (PATA 40GB)- mówi że z tego może zrezygnować w razie potrzeby, Seagate Barracuda 7200.12 1000528 (SATA, 1000GB), Samsung SpinPoint T166 (400GB, SATA). Nagrywarka: Optiarc DVD RW AD-5260S SCSI CdRom Device Oraz jakąś starą, nie markową obudowę. Chce on pograć w trochę nowsze gry (BF3 albo Skyrim) w rozdzielczości 1280 x 1024, nie koniecznie na najwyższych wymaganiach. Na początku myślałem o jakimś np. Athlonie 64 x2 7550, ale odszedłem od tego pomysłu jak dowiedziałem się, że ma DDR1, bo przepłacił by za dodany RAM. Więc szczerze mówiąc to nie mam pojęcia, co mu kupić. Jego budżet to max 650zł. Czyli przydało by mu się wymienić wszystko, jedyny plus jest taki, że ma już dyski, obudowę i nagrywarkę. Edytowane 3 Grudnia 2011 przez mandyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...