Zwolas Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 (edytowane) Witam. Za kilka dni mam zamiar przesiąść się na nową podstawkę. Żeby ograniczyć wydatki do minimum, chciałem zostawić stary cooler. Z tego co znalazłem tylko asrock proponuje rozwiązanie pozwalające na założenie coolera z s.775. Ktoś z Was spotkał się z innym producentem, który oferuje podobną opcję. Jeżeli tylko u asrock`a jest to możliwe to jaką płyte wybrać? Niestety moje doświadczenia z asrokiem są żadne. Nigdy nie miałem płyty tego producenta. Dobrze by było jakby płyta była oparta na P67, chce trochę pogonić procesor z MHz, nie będzie to jednak ekstremalne kręcenie, 4GHz może odrobinę więcej. Procesor, który będzie pracował na tej płycie to i5 2500k. Koszt 400-500 zł. Wiadomo im mniej tym lepiej :wink: Pozdrawiam Edytowane 3 Grudnia 2011 przez Zwolas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Ale Arctic Cooling Freezer 13 Pro ma wsparcie dla s.1155 więc możesz założyć go na każdą płytę. Najtańsza sensowna płyta to ASRock P67 PRO3. s.1156 ma taki sam rozstaw jak s.1155 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwolas Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Faktycznie, dopiero przejrzałem specyfikacje. Mam go od roku i zapomniało mi się. Dzięki za odpowiedź. A możesz mi jeszcze powiedzieć czy na tej płycie wycisnę w miarę stabilnie trochę więcej niż defaultowe zegary? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Wszystko o ASRock P67/Z68 s.1155 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Wygląda, że tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...