Ocean Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Procek 2500K MoBo ASRock P67 Pro3 B3, RAM Corsair Vengeance 4x4GB obudowa AeroCool ExtremEngine 3T taka link. Coolery, ktore wybralem to: SilentiumPC FORTIS HE1225 lub ZALMAN CNPS 10X PERFORMA pytanie, ktory wybrac, ktory zmiesci sie do obudowy (z boku jest duzy 250mm wentyl, dosc gruby) oraz mam (w drodze) wysokie (duze radiatory) 4 kosci pamieci. Wejdzie ktorys z nich i nie bedzie kolidowac z RAM i wentylem bocznym obudowy, szczegolnie obawiam sie o wysokosc radiatorow od mem-nkow, jak wysoko od podstawy jest glowna kostrukcja coolera? Ktos ma i moze zmierzyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zapomnij o tym, że te pamięci wejdą pod jakąś wieżę. Corsair Vengeance DDR3 12GB 1600MHz Review - Closer Look Mają 5cm wysokości. Do tego 12cm wentylatora, chłodzenie musiałoby mieć ponad 17cm. Tu Corsair Vengeance™ Low Profile DDR3 Memory | PC | Internet Zone możesz zobaczyć jak niska odmiana tych pamięci ma się do Corsair A70. Zastanawiałem się nad HR-02 Macho, ma ciekawą budowę http://www.thermalright.com/data/upload/Image/HR02-size.jpg Nie wiem jednak czy wentylator z zapinkami się zmieści przed pierwszą kością pamięci. Można dać Product | Thermalright Ultimate CPU Cooling Solutions! USA z dwoma wentylatorami. Trzeba jednak fabryczny wentylator dać na tył, od strony pamięci jakiegoś slima. Z wentylatorem bocznym będzie kolidować każde chłodzenie typu tower z wentylatorem 120mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Dzieki za bardzo konkretna odpowiedz, linki. Nie mam mozliwosci przymiarki, w moim miescie nie znajde zadnego dobrego chlodzenia. Mam nadzieje, ze chociaz boxowe wejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...