koperson Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Czesc, posiadam obecnie pamięci G.Skill 6GB (3x2GB) 1600MHz CL9 NQ Siedzą na mobo AsRock X58 Extreme. W zestawie jest jeszcze i7-920 /2.66GHz. Z uwagi na to co robię, muszę dołożyć pamięci. Sprawa początkowo wydawała się prosta bo pomyślałem że dokupię drugie tyle (dokładnie takie same). Niestety dostać jakoś ich nie mogę. Tak więc zwracam się z pytaniem do szanownych forumowiczów: Jakie inne kości mogę kupić aby to działało w triple channel ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Teraz pamięci są bardzo tanie. Jak masz wielkie wymagania co do RAM, to sprzedaj te 3x2GB co masz i kup 6x4GB - to powinno na długi czas rozwiązać problem "za małej ilości pamięci RAM, nawet w dosyć specyficznych zastosowaniach". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperson Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Ok, jest to pewne rozwiązanie. A odpowiadając na zadane pytanie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 (edytowane) Wogole 6x2GB czy nawet 6x4GB nie wchodzi w rachube , Nie pakuj sie w konfiguracje z obsadzeniem 6sciu slotow !!! przy tylu kosciach jest 2x wiecej mozliwosci wystapienia komplikacji z timingami RAM , suma sumarum moze byc wolniej niz przy 3 kosciach . Szukaj czegos co Ci spasuje finansowo 3x4 GB czy nawet 3x8GB Edytowane 5 Grudnia 2011 przez Mario2k 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperson Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 wydaje mi się, że 3x 8GB nie wyda na tej płycie (AsRock X58 Extreme) Tak więc poszukam czegoś w zestawie 3x 4GB. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 (edytowane) Wogole 6x2GB czy nawet 6x4GB nie wchodzi w rachube , Nie pakuj sie w konfiguracje z obsadzeniem 6sciu slotow !!! przy tylu kosciach jest 2x wiecej mozliwosci wystapienia komplikacji z timingami RAM , suma sumarum moze byc wolniej niz przy 3 kosciach . Szukaj czegos co Ci spasuje finansowo 3x4 GB czy nawet 3x8GB Tzn. przy sześciu kostkach, pamięci nie będą prawidłowo działać, przy ustawieniach "by SPD" na tym i7-920 ? Tutaj: http://www.eis.com.pl/virtual/modules.php?op=modload&name=Forum&file=viewtopic&mode=viewtopic&topic=28411&forum=25&start=0 ... co najmniej dwie osoby mają 24 GB RAM (który wykorzystują w swojej pracy) i nie sądzę by mieli kostki 8 GB. ps. Edytowane 6 Grudnia 2011 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...