Skocz do zawartości
Gość

Przeciag w kompie :)

Ile masz wentylatorow o kompie ?  

1. 1. Ile masz wentylatorow o kompie ?

• 3 lub mniej
      14
    • 4-5
      19
    • 6-7
      5
    • 8-9
      8
    • 10 lub wiecej
      3
    • co to jest wentylator ?
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Pamietaj nie liczy sie ilosc 4-5 dobrych coolerow moga sie okazac bardziej wydajne niz 9-11 wszystko zalezy jak sie je rozmiesci ja uwazam ze prawidlowy uklad to:

Opis dla obudowy Midi:

1x80 lub 1x60mm na CPU

2x80/92mm na lewa scianke (jeden pod drugim)

1x92/120mm jako komin na gorna scianke

1x60/80mm na tyl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 coolerow to juz zajbioza przesada chyba ze sa to 11x40mm:) ale nie o to mi chodzi tu 5-6max. coolerow jest moim zadniem wystarczajacych:

1x60/80mm proc

2x80/92mm scianka boczna (jeden pod drugim)

1x92/120mm komin

1x80mm tyl

1x80/92mm przod

I do tego wszystkiego najlepiej zewnetrzne zasilanie ( 2 zasilacze stabilizowane 12V 1A z regulacja napiecia (ja mam 1,5 do 12,5V)) i jakies dwa wylaczniki i jest cool czisza + wydajnosc =cool chlodzenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2x 80mm Thermaltake (tył przód). 1x Zalman FB123 90mm (bok) 2x 40mm Hdd no i proc mostek grafa czasami dla zabawy chłodzona od drugiej strony wentylatorem Spire 5500rpm Zawieszonym dość umiejętnie :) ale w planie pleksixglass 1x120 na boku i 1x80mm i komin 120mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze ze tez masz Maxtora ATA 133 80GB ja mam to samo tylko 60GB i pytanie jak ci sie spisuje i czy jest glosny bo muj chyba za glosno chrupie:(

Gdy mam włączone wszystkie wentyle to nic nie słychać a normalnie to nie nie chrupie no chyba ze jakaś większa porcja plików jest to coś tam burknie sobie :) ale zeby tak cały czas i głośno to nie.a spisuje się bardzo dobrze nie narzekam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...