KAZ Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 ostatni zauważyłem że mój dysk dziwnie brzęczy w trakcie pracy więc postanowiłem mu zrobić pcmarka 2002 i o zgrozo zamiast ok 1000 pkt jak kiedyś było 370 .Nie wiem co mam zrobić przeinstalowałem już windowsa ale brak rezultatów wcześniej troche się bawiłem w oc ale nie przekraczałem 36 MHz w pci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 sprawdz w S.M.A.R.T (np speed fan) czy nie ma zadnych alertow. Ewentualnie jak jest rozpoznawany przez BIOS (mode). Rozumiem , ze przed reinstalem windy formatowales dysk ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZ Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 co to jest bios (mode) i jak powinien być ustawiony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 co to jest bios (mode) i jak powinien być ustawiony.sorki za technobelkot ;-} Czasem po zmontowaniu kompa Bios rozpoznaje dysk jako ATA33 (powinien rozpoznawac jako 133) czyli mode 2.W sumie nie mam pojecia czemu sie tak dzieje ; wystarczy poprostu docisnac/wyciagnac-wlozyc kabel hdd i po bolu. Roznica w wydajnsci JEST. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZ Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 dzieki za pomoc już działa jest ok 900 pkt . Poustawiałem biosa tak jak było w instrukcji a dodatkowo zamiast auto wybrałem ATA 66/100/133,teraz wystarcz troszke kompa podkrecić i powinno być spowrotem 1000 pkt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...