VenomDM Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Witam. Od tygodnia rozgryzam jaki monitor nabyć, przesiadam się z CRT LG Flatrona 915FT Plus (19') więc jakość obrazu ma spore znaczenie. Estetyka,dodatkowe funkcje zdecydowanie mniejszą. Ponieważ dysponuje tylko budżetem do 600zł,i moje 3 ostatnie monitory były od LG, zawęziłem krąg poszukiwań do poniższych modeli. 50% czasu gry / 30% filmy / 20% praca z tekstem/websufring. 1. LG W2253TQ-PF (LED) 2. LG W2261VP-PF (LED) 3. Samsung SM P2250 (non LED) Proszę o opinie użytkowników powyższych i bliźniaczych modeli, oraz mając na uwadze iż nie są to najnowsze modele ewentualnie sugestie czy coś nowego (2010/11) w tej cenie lepszego można dostać do takich jak wymieniłem zastosowań. Dzięki wielkie z góry za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 (edytowane) 1. LG W2253TQ-PF (LED)To nie są ledy. Edytowane 4 Grudnia 2011 przez QrVicH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VenomDM Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 To nie są ledy. Ok.Widocznie błąd na którymś z portali które przeglądałem (sporo). Pytanie pozostaje zasadne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malot Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 dorzucę Ci jeszcze te dwa: 1) LG Flatron W2253TQ-PF, http://www.ceneo.pl/2349185, właśnie zauważyłem, że tego wymieniłeś, tak o ma lampy jarzeniowe 2) Benq G2220HD Monitor LCD Benq G2220HD (9H.L07LA.TBE) - Ceneo.pl drugi jest tańszy, ale w tej cenie bardziej skłaniałbym się ku pierwszemu. widziałeś monitor z ledami na własne oczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VenomDM Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 dorzucę Ci jeszcze te dwa: 1) LG Flatron W2253TQ-PF, http://www.ceneo.pl/2349185, właśnie zauważyłem, że tego wymieniłeś, tak o ma lampy jarzeniowe 2) Benq G2220HD Monitor LCD Benq G2220HD (9H.L07LA.TBE) - Ceneo.pl drugi jest tańszy, ale w tej cenie bardziej skłaniałbym się ku pierwszemu. widziałeś monitor z ledami na własne oczy? Tak,w RTVEuroAgd miałem już brać LG 21' LED za 469zl, jak przeczytalem 3 recki masakrujace ten produkt, wstrzymalem się. Mój wniosek był taki że lepsza jest droższa udana matryca bez LED, niż najnowszy LEDowy badziew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 (edytowane) Ja tylko dodam od siebie, że jeżeli cenisz sobie jakość obrazu, to przesiadka z CRT na LCD TN będzie naprawdę bolesna (po ewentualnie krótkiej chwili zauroczenia wielkością ekranu i ostrością czcionek). Ponieważ nawet najlepsze matryce TN są pozbawione czerni i szczegółowości w ciemnych odcieniach obrazu (pokrewne tony zlewają się w jedną szarą plamę), to ciemne sceny wyglądają nieciekawie (jak filmy w "jakości" spiraconej kamerą). Edytowane 5 Grudnia 2011 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VenomDM Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Ja tylko dodam od siebie, że jeżeli cenisz sobie jakość obrazu, to przesiadka z CRT na LCD TN będzie naprawdę bolesna (po ewentualnie krótkiej chwili zauroczenia wielkością ekranu i ostrością czcionek). Ponieważ nawet najlepsze matryce TN są pozbawione czerni i szczegółowości w ciemnych odcieniach obrazu (pokrewne tony zlewają się w jedną szarą plamę), to ciemne sceny wyglądają nieciekawie (jak filmy w "jakości" spiraconej kamerą). Do braku prawdziwej czerni się przyzwyczaje. Z tego co wyczytałem w recenzjach, matryce TN dopracowano do tego stopnia że odwzorowanie barw, ostrość, smużenie nie są już problemem dla typowego usera (mnie). Jedyny problem to brak prawdziwej czerni i bieli, choć to też mocno poprawiono w stos. do pierwszych TN. Na ceneo jest sporo opinni osób które przechodzą z CRT 17/19 na te LCDki i są zadowoleni. Chyba nie ma na co czekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VenomDM Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 Dobra, to jeżeli 600PLN to za mało to może z 20" coś jest ciekawego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Merlin85 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2011 Na twoim miejscu zastanowiłbym się nad LEDowym monitorem np. LG E2260V-PN, który dość ciekawie się prezentuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VenomDM Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2011 Na twoim miejscu zastanowiłbym się nad LEDowym monitorem np. LG E2260V-PN, który dość ciekawie się prezentuje. Prezentuje się owszem dobrze, natomiast matryca daje zdecydowane zimne barwy (niebieski przeważa) czego nie można zredukować w ustawieniach. Myślę nad LG 21,5 IPS225V-BN LED ;http://www.proline.pl/?p=LG+IPS225V-BN matryca IPS, dobre kolory i kontrast, ciekawe tylko jak ze smużeniem??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malot Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2011 czas reakcji tej matrycy praktycznie eliminuje smużenie, dlatego też jest to dobry monitor do zastosowań amatorskiej grafiki i dynamicznych scen. dla monitora od LG masz dodatkowo dobra gwarancję na 0 badpixeli, myślę, że tego zakupu nie pożałujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawektor Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2011 (edytowane) Na twoim miejscu zastanowiłbym się nad LEDowym monitorem np. LG E2260V-PN, który dość ciekawie się prezentuje. Racja. Mam ten monitor, co prawda większy: E2360V-PN. Zakup tego monitora to dobry wybór - 23 cale za niecałe 600zł. Bardzo dobrze odwzorowane kolory. Ostry i wyraźny obraz. Nie smuży nie przeskakuje w grach przy dużej akcji i szybkiej animacji. Edytowane 24 Grudnia 2011 przez slawektor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...