XxKubaSizexX Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Witam. Jak mam napisane w temacie chciałbym się dowiedzieć co to jest treble, do czego to służy itp. Ostatnio kupiłem głośniki Genius SP-HF 1800A, lecz trochę grają za cihco, gdyż gram z nich na perkusji. Gdy podkręciłem treble to wydawało mi się, że grają głośniej. I teraz moje pytanie : Czy nic się nie będzie działo, gdy cały czas treble będę miał na full? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 (edytowane) Czy Ty tak na poważnie, czy jaja sobie robisz??:) Treble- tony wysokie, tego już chyba nie trzeba tłumaczyć, ani rozwijać. Edytowane 5 Grudnia 2011 przez Gr3gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ast Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2018 W dniu 5.12.2011 o 16:27, grzeg255 napisał: Czy Ty tak na poważnie, czy jaja sobie robisz??:) Treble- tony wysokie, tego już chyba nie trzeba tłumaczyć, ani rozwijać. Spokojnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2018 (edytowane) Podbicie wysokich tonów, biorąc pod uwagę, że prawdopodobnie używasz okolic max głośności tych głośników, zwiększa ryzyko spalenia wysokotonowca, szczególnie w przypadku przesterowania wzmacniacza zintegrowanego w tych kolumnach. Z pomiarów tych kolumn: https://www.ixbt.com/multimedia/acoustic-roundup-july-2014.shtml widzę, że góra pasma i tak jest podbita, wzgl. reszty, nawet przy ustawieniu neutralnym, więc ... jak możesz w ogóle czegoś takiego słuchać? Po max podbiciu góry, szczególnie w tych kolumnach, to średnica nie istnieje. Edytowane 1 Stycznia 2018 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...