DeMode Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Witam bardzo serdecznie! Mam do wysłania bardzo dużo paczek, w różnych terminach więc bardzo zależy mi na wyborze dobrego kuriera. Mam niestety bardzo złe doświadczenia z "dużymi" przewoźnikami (historie z sortowni? omg, :mur: )więc licze na polecenie jakiś pośredników. Jako że nie wysyłałem nigdy paczek za granicę bardzo liczę na waszą pomoc. Ja oczywiście również będę szukał informacji i opinii (taki już jestem, lubie podejmować przemyślane decyzje:)). Mam nadzieję że ten temat posłuży pomocą zarówno mi jak i innym zainteresowanym w przyszłości. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Witam bardzo serdecznie! Mam do wysłania bardzo dużo paczek, w różnych terminach więc bardzo zależy mi na wyborze dobrego kuriera. Mam niestety bardzo złe doświadczenia z "dużymi" przewoźnikami (historie z sortowni? omg, :mur: )więc licze na polecenie jakiś pośredników. Jako że nie wysyłałem nigdy paczek za granicę bardzo liczę na waszą pomoc. Ja oczywiście również będę szukał informacji i opinii (taki już jestem, lubie podejmować przemyślane decyzje:)). Mam nadzieję że ten temat posłuży pomocą zarówno mi jak i innym zainteresowanym w przyszłości. Pozdrawiam! Ja od siebie polecę Ci DHL express. Paczka z taipei wysłana w piątek wieczorem doszla do mnie o 9 rano dzisiejszego dnia :) ale nie wiem jak cenowo, po prostu piszę, iż szybko to załatwili... :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Nie wazne jaki kurier, wszyscy rzuacają tak samo. Musisz poprostu dobrze zapakowac i tyle. Jakbyś miał duzo(30-40) cięzkich paczek to taniej byloby pojechać osobiscie zawiesc :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 (edytowane) Poczta... Do Włoch jak chciałem wysłać paczkę to to co proponowały firmy kurierskie przewyższało wartość paczki :blink: wysłałem za pomocą poczty i dotarła bez problemów, śledzić można. Edytowane 12 Grudnia 2011 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2011 Dokładnie wyślij pocztą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autobusem kolego się wysyła. Tylko trzeba sobie odebrać jak już dojedzie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeMode Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2011 Chyba zartujesz z tym autobusem :D hehe dobre :D Juz troche poczytalem i widze ze w 1 poscie walnalem blad bo posrednicy to przecież to samo co duże firmy przewozowe ..POŚREDNICY.. Już znalazłem paru z polecenia np. pośrednik UPS'u polfast.pl dużo taniej a ta sama jakość. Pośrednicy tak działają że negocjują marżę z np. takim UPS'em w zależności do tego ile zleceń mają i wilk syty i owca cała a do tego niektórzy maja swoich pracowników którzy nadzoruja wysyłki. Nawet sie nie spodziewalem ze taki termat ciekawy sie zrobił z tego :) Dzięki za pomoc myślę że niedługo się podzielę decyzję i kolejnymi info. Pozdro:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2011 Nie żartuje :) Tylko nie nadasz na adres, musi ktoś odebrać paczkę. Co dziennie z przystanku komunikacji międzynarodowej (jest w każdym większym mieście) wyjeżdżają autokary do różnych zakątków europy. Dajesz kierowcy na flaszkę i leci. Tanio i szybko, tylko trzeba sobie odebrać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeMode Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2011 Nie żartuje :) Tylko nie nadasz na adres, musi ktoś odebrać paczkę. Co dziennie z przystanku komunikacji międzynarodowej (jest w każdym większym mieście) wyjeżdżają autokary do różnych zakątków europy. Dajesz kierowcy na flaszkę i leci. Tanio i szybko, tylko trzeba sobie odebrać :) Byłem u kierowcy to mnie wyśmiał :o ja piernicze co za kraj :o W końcu puściłem w ostatniej chwili polfastem i jeszcze dostałem numer do gostka który nadzoruje moją paczuszkę na szczęście doszło na czas :) Jescze raz dzieki za ciekawe pomysły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...