Eldian Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Witam serdecznie :) Mam problem z jedną kartą pamięci SD. Ostatnio jak włożyłem ją do komputera, to mimo że nie pokazywało na niej nic, to jak dałem, właściwości karty, to wyszło że jest zajęte 2,8 GB. Zastanawiam się, skąd to może być. Czy może to być błąd, który wyeliminuje formatowanie, albo jakiś inny program? Czy może to być spowodowane jakimś uszkodzeniem mechanicznym? Przez parę godzin miałem ją w kieszeni, nie zabezpieczoną, i nie wiem, może jakieś styki poszły... Będę wdzięczny za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voluu Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2011 Podaj pojemność karty, producenta i model (w miarę możliwości). Dzieje się tak od kilku dni, od początku, czy wcześniej nie zwracałeś uwagi na pojemność? Ja np. w pendrive Kingstona 16GB mam do dyspozycji 14,8GB co wynika z jednostek obranych przez producenta a tych w informatyce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faro666 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2011 wejdź w opcje folderów i plików i zaznacz pokaż ukryte pliki i foldery. Potem wejdź w kartę pamięci i zobacz czy pojawią się jakieś pliki. Jeżeli tak to zlicz wagę plików ukrytych, możliwe że to one zabierają miejsce na karcie. (też tak miałem). kolejną opcją jest oczywiście pełne formatowanie. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...