Skocz do zawartości
RYDer900

Modernizacja komputera.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam nadzieję, że to dobry dział więc tu piszę.

Mam już trochę starego kompa i nie stać mnie na nowego dlatego postanowiłem powymieniać parę rzeczy z komputera. Chciałbym dokupić ram'u i zmienić/wymienić kartę graficzną. Poniżej przedstawiam specyfikację mojego komputera:

CPU: Intel Celeron 335 2.8GHzMainboard: MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTDModel - MS-6785BIOS; Brand - Phoenix technologies, LTDVersion: 6.00 PGGraphic interface;Version - AGP version 2.0Transfar rate - 2xSide band - enabledMax. supported - 4xMemory:Type - DDRSize - 512 MBytesDRAM Frequency - 200.0MHzGraphics:Radeon 9000 FamilySize - 64mb
Specyfikację podałem z programu CPU-Z jakby trzeba było dokładniejszą to proszę pisać. Najpierw ram - czy ram, który podałem w linku - http://www.saturion.pl/product/15370/Sprzet_komputerowy/Podzespoly/GoodRAM_DDR_1GB_PC_400_CL3.html#produktOpis

"Wszedł" by mi do komputera i działał normalnie bez żadnych problemów?

A druga sprawa to karta graficzna.Szukam [w sensie, że nazwa modelu tylko i ew. strona do tej karty] karty graficznej do kupienia, cena: 100-200zł i ewentualnie 300. Obojętnie jaka marka tylko by działała poprawnie na moim komputerze i shader model minimalnie powinna mieć 2.0

Myślę, że mi ktoś pomoże i przepraszam za ewentualne błędy czy zły temat itd..

Edytowane przez RYDer900

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, dzięki.

Dwie prośby - te linki co ktoś podał, wolałbym by nie były z allegro i tego typu stron.

Druga prośba, możecie powiedzieć czy ten ram co dałem do niego link będzie mi spokojnie chodzić?

Nie mam tak dużo kasy a nawet jak nazbieram [święta nadchodzą] to najpierw bym se ram kupił i potem coś innego i tak dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, dzięki.

Dwie prośby - te linki co ktoś podał, wolałbym by nie były z allegro i tego typu stron.

Druga prośba, możecie powiedzieć czy ten ram co dałem do niego link będzie mi spokojnie chodzić?

Nie mam tak dużo kasy a nawet jak nazbieram [święta nadchodzą] to najpierw bym se ram kupił i potem coś innego i tak dalej.

No wiesz jak nie ma kasy to zostaje allegro. Możesz pochodzić po jakiś komisach i próbować wyrwać coś za grosze.

Ten ram pomimo, że dobry odpuść. Posłuchaj TEN KOMPUTER JEST JUŻ MARTWY!!! Próby reanimacji jak Klaus wspomniał nic nie przyniosą, wydasz pieniądze i nie zauważysz różnicy.

Jeżeli nie masz kasy i nie możesz poprosić rodziców, wujka, ciotki itd. itp. o małą zapomogę w imię sprzętu do nauki to zaciśnij zęby przemęcz się na tym jak przyjdą wakacje idź do jakieś prostej pracy i zdobądź fundusze na coś normalnego :) pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi