cryt Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 (edytowane) witam, mam problem z nowym komputer, nie działa wifi, płyta główna to gigabyte ga-990fxa-ud3 a karta sieciowa to realtek PCIe GBE Family Controller Mogę łączyć się z internetem bez żadnego problemu przez kabel ale przez wifi nic nie mogę wykombinować jak się podłączyć modem to ZTE ZXV10 W300, modem napewno jest sprawny, bo laptop łączy się przez wifi bez problemu Edytowane 7 Grudnia 2011 przez cryt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Jaką masz kartę wifi? PCIe GBE Family Controller to chyba karta lan? Windows wykrywa kartę wifi?, w menadżerze urządzeń, połączeniach sieciowych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cryt Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 (edytowane) w menadżerze zadań windows w sieć pokazuje tylko połączenie lokalne a w menadżerze urządzeń w kartach sieciowych pokazuje tylko realtek pcie gbe family controller mam windowsa 7 Edytowane 8 Grudnia 2011 przez cryt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 A masz w ogóle kartę wifi w tym kompie? Jak masz to jaką? Były z kartą wifi jakieś sterowniki, pudełko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cryt Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 (edytowane) komputer został kupiony w esc.pl, na stronie z płytą główną ( gigabyte ga-990fxa-ud3 ) znalazłem to - Układ LAN: Realtek 8111E (10/100/1000), a w menadżerze urządzeń pokazuje mi tylko jakiś realtek pcie gbe family controller, myślę, że nie jest nic uszkodzone, bo kiedy podłączam komputer kablem do modemu wszystko działa ale wifi nie mam pojęcia jak włączyć może trzeba jakieś sterowniki ściągnąć albo poprostu nie ma wifi tutaj daję link do parametrów płyty głównej - http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=115_380&products_id=40609 Edytowane 8 Grudnia 2011 przez cryt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 Przeciez nie masz wifi, wiec jak ma dzialac? Problemczy z czytaniem? "Zintegrowana karta bezprzewodowa: Nie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cryt Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 więc czy są jakieś urządzenia, które działają zamiast takich kart zintegrowanych, chyba coś takiego widziałem ale nie jestem pewny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 Są, karty sieci bezprzewodowej WIfi na usb, pci, pci-e. Karty sieciowe Bezprzewodowa, PCI, PCI-E, USB - Ceneo.pl PS, gdybym tego tematu nie widział, nie uwierzyłbym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...