Skocz do zawartości
cryt

sterowniki do karty sieciowej

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mam problem z nowym komputer, nie działa wifi, płyta główna to gigabyte ga-990fxa-ud3 a karta sieciowa to realtek PCIe GBE Family Controller

Mogę łączyć się z internetem bez żadnego problemu przez kabel ale przez wifi nic nie mogę wykombinować jak się podłączyć

modem to ZTE ZXV10 W300, modem napewno jest sprawny, bo laptop łączy się przez wifi bez problemu

Edytowane przez cryt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w menadżerze zadań windows w sieć pokazuje tylko połączenie lokalne a w menadżerze urządzeń w kartach sieciowych pokazuje tylko realtek pcie gbe family controller

mam windowsa 7

Edytowane przez cryt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

komputer został kupiony w esc.pl, na stronie z płytą główną ( gigabyte ga-990fxa-ud3 ) znalazłem to - Układ LAN: Realtek 8111E (10/100/1000), a w menadżerze urządzeń pokazuje mi tylko jakiś realtek pcie gbe family controller, myślę, że nie jest nic uszkodzone, bo kiedy podłączam komputer kablem do modemu wszystko działa ale wifi nie mam pojęcia jak włączyć

może trzeba jakieś sterowniki ściągnąć albo poprostu nie ma wifi

tutaj daję link do parametrów płyty głównej - http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=115_380&products_id=40609

Edytowane przez cryt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi