vart Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 (edytowane) Jakis czas temu zakupilem plyte glowna AsRock P67 Pro3. Niestety jak sie okazalo posiada ona zgiety pin na sockecie. Sprzedawca nie uznaje zwrotu poniewaz jest to uszkodzenie mechaniczne i w krotkim tlumaczeniu kaze mi spadac na drzewo. Pytanie moje jest takie, naprawiac recznie? (penseta) czy tez oddac do jakiegos serwisu. Ponizej zamieszczam zdjecie. Pozdrawiam. Edytowane 8 Grudnia 2011 przez vart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 Nastaw ręcznie. Ja raz przypadkiem zahaczyłem pin na s.775 i małym śrubokrętem delikatnie popchnąłem i naprostowałem. Wyglądało jak prosto z fabryki i oczywiście działa bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 Ja prostowałem szpilką - delikatnie żeby nie przegiąć i dasz radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Jak pracowałem jako serwisant wiele razy prostowałem (przeważnie na CPU AMD, nie na sockecie), czasem nawet gołymi palcami :D nigdy nie było problemów, wystarczy być ostrożnym.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bloodneo Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Hm a co by było jakby procesor włożyć i nie prostować tej nóżki :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 w zależności od czego dany pin jest mogło by się nic nie stać lub procek się uszkodzić [ja znam taki przypadek z s.775] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemicalboy69 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 ja tak wlasnie mam... dalbym sobie reke uciac ze idealnie wsio wlozylem i tego sam sobie nie zrobilem... atu jednak, o dziwo mi wszystko dziala poki co ciekawe jak odpale gierke(pod obicazeniem) i jak pozniej z i5 bedzie;// gwarancja to obejmuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...