Skocz do zawartości
mat_zab

Sapphir Radeon 9100 !!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

to juz zalezy jakie kto ma FSB i na jakim procku bo kolega ma 200FSB a jak wiadomo większe FSB daje większego kopa powiedział bym ze nawet wiekszego niz podkręcanie samej karty jka niestety jestem ograniczony przez moje badziewne SEITECI w 2 kościach które max chodzą na FSB160 :oops: ale to się zmnienie na jakieś TWINMOSE 400 to moze więcej pociągne z tego proca :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam głupie pytanie!!! M<am Radeona 9000 PRO od HIS'a. Z tego co wiem to ma ona takie taktowanie :

1. RAM 275MHZ

2. GPU 275 MHz

Dlaczego nie mam 550 MHz na ramach? Przeciez to sa DDR'y a to powinno oznaczac ze to sie mnozy przez dwa, nie? Denerwuje mnie to!!! Moj Radeon wyciaga (na 275/275) tylko 7800 ppjkt. w 3D Marku... O CO CHODZI?! Moze mam beznadziejny BIOS? HELP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis doplacilem 32 zł i wlasnie tego saphira 64Mb 128 bit 9100 ... ciekawe jak bedzie smigal io jaka jakosc obrazu ... [zamieniam ati 9000 powercolor - jakosc - porazka w wiecej niz 60 Hz] ... obaczymy czy dobije do 10.000 ;)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z tym moim radkiem od HIS'a mam same problemy... Nie dosc ze ten RAM ma FAKTYCZNIE 275 MHz (WSZEDZIE JEST TAK NAPISANE< NAWET WE WSZYSTKICH TESTACH:CHIP<PCWORLDWWW itp:) to nie daje wiecej niz 8000 ?!!!! SZAJS!!! Przeceiz 9100 nie moze byc lepszy o prawie 2000 pktow?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z tym moim radkiem od HIS'a mam same problemy... Nie dosc ze ten RAM ma FAKTYCZNIE 275 MHz (WSZEDZIE JEST TAK NAPISANE< NAWET WE WSZYSTKICH TESTACH:CHIP<PCWORLDWWW itp:) to nie daje wiecej niz 8000 ?!!!! SZAJS!!! Przeceiz 9100 nie moze byc lepszy o prawie 2000 pktow?!

Może :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS. Czym najlepiej krecic radki ... do tej pory krecilem coolbitsem ... ten sposob mi najbardziej odpowiadal ... a radki jak sie kreci ... bo na r9000 nic si enie nauczylem jesli wiecie o czym mowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS. Czym najlepiej krecic radki ... do tej pory krecilem coolbitsem ... ten sposob mi najbardziej odpowiadal ... a radki jak sie kreci ... bo na r9000 nic si enie nauczylem jesli wiecie o czym mowie

Bios'em najlepiej poszukaj było o tym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie doznałem dziś dziś szoku w sklepie, poszedłem wymienić SuperGrace R9100 na Saphira bo mi kolega ze sklepu obiecał i co !?!? patrze na tą karte co mi daje czyli Sapphira i co ja widze  8)  PAMIĘCI ETRONTECH 3.5ns !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i zeby jeszcze było mało gośc mówi mi ze ta karta ma VIVO !!!!!!!!!  MA ktoś taki model ???

Fajno ale Hynixy 4ns nie są gorsze ;) Morphing swojego Herca 8500LE pociągnął do 340/680 8O (po Vmodach i na WC)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy sobie jaja robicie z tmi wynikami ? ktos tam na 2000mhz nawet 9k nie ma ;

ja na szajsowatym sis 735 i athlonku na fsb 150 mam 9200pkt 

ale za co juz nei szajsowaty Herc 8500 :D :D

dobrze ze ja mam juz nowszy wynik .... bo bym sie przejol ;)

http://service.futuremark.com/compare?2k1=6646847

9500 ... i ide powoli w góre ... (no free time)

mem : 166 cas 2 1tcommand 363

proc: 12,5 x 166

najnowsze catalisty ... karta 275/265

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wymeczylem stabilne 10150. Tylko sie musze troche przyzwyczaic bo obraz w gierkach troche inny niz w nvidii, ale spoko.

2760 Mhz i karta na 300/300 i tylko 10150 ????????

PS. Żartuje ;)) Ładny wynik ... ciekawe czy mi sie uda 10k pokonać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tak jak w podpisie mam 10800 na tym sapphire 9100 128mb

Ogladalem tego 9100 128 Mb za 405 zł ... juz mialem go lyknac ale spojrzalem na pamieci i tam jakas 5 byla w oznaczeniach ... przestraszylem sie i go nie wziolem ... i z tego co widze dobrze zrobilem ...

Masz zarombiste pamieci chipset i proca , grafa tylko pamieci na 250 ci poszly ;( (moje co prawda niewiele lepiej (275 atrefakty male [radiatory pomoga]) ale ....

podaj oznaczenia pamieci ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja mam  9600pkt na tym co w podpisie proc puszczony na 12,5x150

heh ... mamy b. podobne sprzęty ;)

PS. Jakim cudem wyciagnoles 300Mhz na pamieciach ... tez mam 3,5 a mi tak nie chula ... ;(

A tak na boku ... ALE SIE NAPRODUKOWALEM W TYM TOPIKU .... Chyba na 1 mejsce teraz wypłynie ;))))) Chyba sie po prostu za wami stesknilem chłopaki ... nadrabiam zaległości ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to ja tez rzuce linkiem (10140)

http://service.futuremark.com/compare?2k1=6646151

wydawalo mi sie ze super stabilnie, ale po pol godzinie grania w unreala2 sie wylozyl, wiec powiedzmy ze stabilnie mam te 10k i jestem happy.

U mnie tez artefakty od okolo 273. Pamieci 4ns Samsunga. Na core dalbym moze lepsze chlodzenie ale aktualne jest przyklejone :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...