Skocz do zawartości
mat_zab

Sapphir Radeon 9100 !!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

3DMark Score 9262

Game 1 - Car Chase - Low Detail 139.5 fps

Game 1 - Car Chase - High Detail 49.3 fps

Game 2 - Dragothic - Low Detail 157.9 fps

Game 2 - Dragothic - High Detail 86.7 fps

Game 3 - Lobby - Low Detail 125.6 fps

Game 3 - Lobby - High Detail 56.3 fps

Game 4 - Nature 56.3 fps

taktowanie 310/550 pamieci nie szly mi wtedy dalej potwornie goraco było

proc 1700@2000 sis 735 na fsb 150

sorry ze nie daje compare , ale nie mam nawet 3dmarka zainstalowanego a wtedy zapisalem sobie tylo jako txt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od wczoraj mam Szafira 9100 na samsungach 4ns. Od razu wywaliłem ten żałosny wiatraczek i dałem coś większego.

Wyniki: core 310, pamięci 285 - raczej stabiline, ale jakichś większych testów nie robiłem (kilka razy 3DMark). Wszystko zresztą macie w podpisie :)

Teraz muszę znaleźć coś czymś potnę stary radiator z K6-2 i wrzucę go na pamiątki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O fuck :? Zmien to bo ci kompa spowalnia :D

ta chciałbym :( Ale wiesz jak to jest. Nie zarabiam sam,a w moim wieku- 14lat (nawet jesli rodzice nie maja jakiejs zlej sytuacji finansowej to trudno ich przekonac zeby mi co 2 miechy cos do kompa kupowali)

pozatym narazie mi starcza:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... a jak zdjąć "radiator" ;) z tego szafira? Na jakiś mocny klej to jest? Do lodówki i potem rwać? :?

Do lodowki, na dluzsza chwile, oczywiscie w torebce antystatycznej.

Potem poruszasz lekko radiator, krecisz nim, byle nie w pionie!! Nie ciag

go do gory!! Jak masz mocne nerwy to mozesz sprobowac podwazyc czyms.

Obys tylko mial jakis gorszy klej. ;)

Ja z moim hercem bawie sie juz chwile, narazie nie moge zdjac

radiatorka, nic nie daje lodowa ani wygrzewanie. Ten klej trzyma jak

cholera, jeszcze nigdy czegos takiego nie widzialem, jakas kosmiczna

technologia, nie do oderwania :| ;)

Nie wiem jak sobie z tym poradze ale coraz bardziej mnie zaczyna to

denerwować i irytowac :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, zostało mi tylko 140pkt. do 11k... :?

Już cuduję na różne sposoby - wiatraczek, który zdjąłem z chipa przymocowałem z boku karty spinaczem (oczywiście powlekanym ;)) :), żeby wiał na pamiątki, ale kurde na dwie kostki powietrze nie leci i się mocno grzeją. Póki co max na nich to 290MHz. Mam jeszcze od jednego kumpla dostać dwa stare radiatory z pentka 200 to może w tym tygodniu będę mógł je na memki założyć.

Cholerka, chyba będę przez te 6min testu dmuchał na kartę :)

Update: Już tylko 110pkt. Mem - 590... grrr.... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ja zrobilem sobier vmoda rzdenia na moim HIS`ie 9000pro. Pamieci mam 3.3 ns. Wczesniej szly od biedy na 300 mhz. Ale teraz po vmodzie, rdzen idzie na 350 mhz a opamieci mam default bo 10 mhz wiecej i swiruja. Macie pomysl czego to mzoe byc wina? Vmoda mem tez zrobie ale nei teraz, musze zmienic zasialcz poza tym bonje sie :) bo rdzen chyba bylo latwiej zrobic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej nie, bo pamieci nawet nie dotykalem. A z rdzeniem nie mam najkniejszych problemow. Tutaj chodzi chbya o to ze pamieci dostsjaaja za malo napiecia raz jak gralem i podczas gry zminimaluizowalem na momenc zeby szybko sprawdzic napiecia to 5V+ mialem na poziomie 4,6 i inne napiecia tez byly ponizej. Poza tym rdzen chozdi idealnie wiec nie wiem co mialbym popsuc ;). Udalo mi sie nawet przejsc 3dmarka na 360 mhz. Ale potem w grach mialem pojedyncze artefakty i musuialem zejsc. Swoja droga pamieci chyba od nowosci karty chbya mialy jakies zanizone napiecie bo to sa niby 3.3 ns. A Powyzej 290 mhz mialy juz problem tak jak napisalem puscilem je na 300 mhz. Ale czasami mialem artefakty. Narazie nwole nie zwiekszac napiecia pok9i nie bede miec nowego zasilacza chociaz ten nowy tez nie bedzie boski :> fortron 250W :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12k to chyba na podkręconym GF4 TI4200 się wyciąga i to na dobrym sprzęcie  8)  chyba, że jestem w błędzie  8O  więc mnie poprawcie :wink:

sorry ale ja na 12,5 x 166 i radku 275 , 550 mialem 10700 3d smarkow......... jak osiagne stabilnie 200 i puszcze radka na 300 , 600 ( a puscze na bank :D ) to msyle ze dajde do 12K.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12k to chyba na podkręconym GF4 TI4200 się wyciąga i to na dobrym sprzęcie  8)  chyba, że jestem w błędzie  8O  więc mnie poprawcie :wink:

sorry ale ja na 12,5 x 166 i radku 275 , 550 mialem 10700 3d smarkow......... jak osiagne stabilnie 200 i puszcze radka na 300 , 600 ( a puscze na bank :D ) to msyle ze dajde do 12K.......

Nooo, Sheep, będziesz blisko w każdym razie - ja już mam 11k :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...