jonathan Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 A ile masz w naturze???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 56 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 A ogolny wynik???? I jak jest taktowana karta. MOze daweles compare ale przegapilem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 3DMark Score 9262 Game 1 - Car Chase - Low Detail 139.5 fps Game 1 - Car Chase - High Detail 49.3 fps Game 2 - Dragothic - Low Detail 157.9 fps Game 2 - Dragothic - High Detail 86.7 fps Game 3 - Lobby - Low Detail 125.6 fps Game 3 - Lobby - High Detail 56.3 fps Game 4 - Nature 56.3 fps taktowanie 310/550 pamieci nie szly mi wtedy dalej potwornie goraco było proc 1700@2000 sis 735 na fsb 150 sorry ze nie daje compare , ale nie mam nawet 3dmarka zainstalowanego a wtedy zapisalem sobie tylo jako txt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Niezle go wykreciles. Ale procek co tak slabiutko???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Ja od wczoraj mam Szafira 9100 na samsungach 4ns. Od razu wywaliłem ten żałosny wiatraczek i dałem coś większego. Wyniki: core 310, pamięci 285 - raczej stabiline, ale jakichś większych testów nie robiłem (kilka razy 3DMark). Wszystko zresztą macie w podpisie :) Teraz muszę znaleźć coś czymś potnę stary radiator z K6-2 i wrzucę go na pamiątki ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Ja dalej nie wiem jak mam zrobic vmoda na mojej karcie. Wszystko co znalazle to do shafirkow :? Mam za niskie napiecie na pamiatkach i idzie to marnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Niezle go wykreciles. Ale procek co tak slabiutko ???? k7s5a chyba wszystko jasne? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 O fuck :? Zmien to bo ci kompa spowalnia :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Ma ktoś jakiegoś moda napięć dla pamięci do Sapphira 9100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Osiągalne na tej karcie jest 12k? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Osiągalne na tej karcie jest 12k?wszystko przed Toba ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 No ja mam nadzieję :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 O fuck :? Zmien to bo ci kompa spowalnia :D ta chciałbym :( Ale wiesz jak to jest. Nie zarabiam sam,a w moim wieku- 14lat (nawet jesli rodzice nie maja jakiejs zlej sytuacji finansowej to trudno ich przekonac zeby mi co 2 miechy cos do kompa kupowali) pozatym narazie mi starcza:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Hmm... a jak zdjąć "radiator" ;) z tego szafira? Na jakiś mocny klej to jest? Do lodówki i potem rwać? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Ja tam bym sie bał do lodowki ;) :? jescze pradu i ciebie nie bedzie i ci karte zaleje :D nie no żarty żartami ale najpierw sprobuj czyms chudym podwazyc i/lub "przeciąć" ten klej w ostatecznosci do lodowki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Hmm... a jak zdjąć "radiator" ;) z tego szafira? Na jakiś mocny klej to jest? Do lodówki i potem rwać? :?Do lodowki, na dluzsza chwile, oczywiscie w torebce antystatycznej. Potem poruszasz lekko radiator, krecisz nim, byle nie w pionie!! Nie ciag go do gory!! Jak masz mocne nerwy to mozesz sprobowac podwazyc czyms. Obys tylko mial jakis gorszy klej. ;) Ja z moim hercem bawie sie juz chwile, narazie nie moge zdjac radiatorka, nic nie daje lodowa ani wygrzewanie. Ten klej trzyma jak cholera, jeszcze nigdy czegos takiego nie widzialem, jakas kosmiczna technologia, nie do oderwania :| ;) Nie wiem jak sobie z tym poradze ale coraz bardziej mnie zaczyna to denerwować i irytowac :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Kurde, zostało mi tylko 140pkt. do 11k... :? Już cuduję na różne sposoby - wiatraczek, który zdjąłem z chipa przymocowałem z boku karty spinaczem (oczywiście powlekanym ;)) :), żeby wiał na pamiątki, ale kurde na dwie kostki powietrze nie leci i się mocno grzeją. Póki co max na nich to 290MHz. Mam jeszcze od jednego kumpla dostać dwa stare radiatory z pentka 200 to może w tym tygodniu będę mógł je na memki założyć. Cholerka, chyba będę przez te 6min testu dmuchał na kartę :) Update: Już tylko 110pkt. Mem - 590... grrr.... :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Yeeeeeee! Udało się! :D Dokładnie 11011 pkt. :) Proc 2074MHz, AGP 83MHz, karta@310 i 570. No to teraz nowe chłodzenie i jedziemy po 12k :twisted: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 hmm ja zrobilem sobier vmoda rzdenia na moim HIS`ie 9000pro. Pamieci mam 3.3 ns. Wczesniej szly od biedy na 300 mhz. Ale teraz po vmodzie, rdzen idzie na 350 mhz a opamieci mam default bo 10 mhz wiecej i swiruja. Macie pomysl czego to mzoe byc wina? Vmoda mem tez zrobie ale nei teraz, musze zmienic zasialcz poza tym bonje sie :) bo rdzen chyba bylo latwiej zrobic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 A może coś uszkodziłeś podczas robienia vmoda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 raczej nie, bo pamieci nawet nie dotykalem. A z rdzeniem nie mam najkniejszych problemow. Tutaj chodzi chbya o to ze pamieci dostsjaaja za malo napiecia raz jak gralem i podczas gry zminimaluizowalem na momenc zeby szybko sprawdzic napiecia to 5V+ mialem na poziomie 4,6 i inne napiecia tez byly ponizej. Poza tym rdzen chozdi idealnie wiec nie wiem co mialbym popsuc ;). Udalo mi sie nawet przejsc 3dmarka na 360 mhz. Ale potem w grach mialem pojedyncze artefakty i musuialem zejsc. Swoja droga pamieci chyba od nowosci karty chbya mialy jakies zanizone napiecie bo to sa niby 3.3 ns. A Powyzej 290 mhz mialy juz problem tak jak napisalem puscilem je na 300 mhz. Ale czasami mialem artefakty. Narazie nwole nie zwiekszac napiecia pok9i nie bede miec nowego zasilacza chociaz ten nowy tez nie bedzie boski :> fortron 250W :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Ja mam Fortrona 250W! :) I jestem bardzo zadowolony. Przy moich ustawieniach mam tylko 12V b.nisko - 11,6V :? Natomiast 3,3 i 5V są perfekcyjne! Naprawdę b.dobra zasiłka! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 no to asie ciesze :) czekalem az ktos mi to powie :]]]] nie mam kasy na zadnego chiefteca poki co a tge fortrony sa po 35 zł na allegro to wezme jedna :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 :D A swoją drogą to tak z ciekawości - ile masz w 3DMarku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 na 360 mhz a pamieci na default czyli 275 mialem 9500 punktow. Teraz mam rdzen 10 mhz mniej wiec nie wiem jakies 9400 bedzie. Jak sie kiedys wezme za te pamieci to mam andzieje bedize 10k :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 12k to chyba na podkręconym GF4 TI4200 się wyciąga i to na dobrym sprzęcie 8) chyba, że jestem w błędzie 8O więc mnie poprawcie :wink:sorry ale ja na 12,5 x 166 i radku 275 , 550 mialem 10700 3d smarkow......... jak osiagne stabilnie 200 i puszcze radka na 300 , 600 ( a puscze na bank :D ) to msyle ze dajde do 12K....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 12k to chyba na podkręconym GF4 TI4200 się wyciąga i to na dobrym sprzęcie 8) chyba, że jestem w błędzie 8O więc mnie poprawcie :wink:sorry ale ja na 12,5 x 166 i radku 275 , 550 mialem 10700 3d smarkow......... jak osiagne stabilnie 200 i puszcze radka na 300 , 600 ( a puscze na bank :D ) to msyle ze dajde do 12K....... Nooo, Sheep, będziesz blisko w każdym razie - ja już mam 11k :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 mika , a jak roznice w grach pomiedzy R9000 a 9100 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Nooo między 9000 a 9100 jest duuuuuża różnica w grach :), w końcu to dwie bardzo różne karty :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...